Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Pecan chocolade koeken

0
(0)
Ook zo'n zin in écht lekkere koekjes? Met dit recept maak je verrukkelijke pecan chocolade koeken. Klinkt fantastisch, smaakt fantastisch!
15 min. + 10 min. oventijd
Pecan chocolade koeken

Pecannoten zijn één van mijn favoriete noten om te gebruiken in baksels en de smaak gaat heel goed samen met chocolade! Met dit recept maak je heerlijk knapperige koeken met een ietwat zachte binnenkant, één van mijn favoriete koek recepten! 

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 15 min. + 10 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: keukenmachine

Bereidingswijze

  1. Dit recept begint met het maken van een beurre noisette ofwel hazelnootboter. Klinkt ingewikkeld, is het totaal niet! Smelt de helft van de boter op middelhoog vuur in een pannetje met bij voorkeur een lichte bodem zodat je goed de kleur in de gaten kunt houden. Blijf roeren tot alle boter is gesmolten, na enkele minuten begint er een klein schuimlaagje op de boter te komen, blijf roeren want nu zal de boter redelijk snel van kleur gaan veranderen. Als de boter bruin begint te kleuren zet je het vuur uit en giet je de boter zo snel mogelijk in een kommetje. Zet de beurre noisette nu apart om af te koelen.
  2. Klop de andere helft van de boter samen met beide soorten suiker goed op tot een geheel, voeg al mixend in een dun straaltje de beurre noisette toe en schraap tussendoor langs de randen van de kom om alles mee te pakken. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, bloem en vanille extract toe.
  3. Als dit allemaal is gemengd voeg je het ei toe en mix je dit wederom goed door tot een mooi koekdeeg.
  4. Hak de pecannoten en chocolade in stukjes (niet te groot want de koeken zelf worden ook niet heel groot) en spatel dit door het koekdeeg.
  5. Zet het deeg nu voor minimaal 40 minuten in de koelkast .
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden.
  7. Weeg het koekjesdeeg af in 12 stukken van 35 gram en rol er balletjes van.
  8. Leg de koekballetjes op de bakplaat met een paar centimeter ruimte ertussen want ze gaan wat uitlopen. Druk ze een beetje plat en bak ze vervolgens in 9-11 minuten af in de oven. 
  9. Laat de koeken afkoelen en het genieten kan beginnen! 

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie