Waanzinnige Woensdag: Crunchy choco's stracciatella voor €1,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

Opruim-Zondag: Chocolade pinda's 1000 gram voor maar €4,95! Klik hier!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Black Friday Marathon: Producten met mega kortingen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Notenkoek

0
(0)
Geniet van knapperige notenkoeken met romige karamel en een vleugje zeezout. Perfect voor de zoetekauw die op zoek is naar een unieke smaakbeleving!
60 min. + 20 min. oventijd
Notenkoek
  • Aantal porties: 16
  • Bereidingstijd: 60 minuten + 20 minuten in de oven
  • Keukenbenodigdheden: bakpapier, rechthoekige bakvorm 28 cm x 18 cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier, zodat je straks makkelijk de koek uit de vorm kunt halen.
  2. Meng bloem, zout, basterdsuiker en vanillesuiker door elkaar heen en smelt ondertussen de roomboter in een steelpannetje.
  3. Giet de gesmolten boter bij het bloemmengsel, kneed dit door elkaar heen en stort het deeg op het bakpapier. Verdeel dit deeg met de bolle kant van de lepel over de gehele vorm en bak dit in circa 20 minuten.
  4. Laat de bodem afkoelen, hak de noten alvast grof.
  5. Maak de karamel: doe de suiker en water in een steelpan met dikke bodem en breng dit aan de kook tot het een mooie karamelkleur heeft. Let op: niet roeren!
  6. Giet daarna de slagroom bij de karamel, maar pas op: dit kan spetteren! Roer deze met een houten lepel door de karamel tot een glad en egaal mengsel. Haal vervolgens van het vuur.
  7. Verdeel de grofgehakte noten over de koek en giet hier de hete karamel overheen en laat deze vervolgens uitharden.
  8. Haal de koek uit de vorm en snijd deze in repen of blokjes.

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanillepoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 19,95

Vanillepoeder
Vanillepoeder
Tarwebloem patent
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,75

Tarwebloem patent
Tarwebloem patent
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Niet op voorraad
Fijn zeezout
Zeezout fijn