Chocolade cake met pecannoten en granaatappelpitjes

Basisbeslag:

  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr Medjoul dadels ontpit
  • 3 eieren
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • snuf zout
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 3 el pecannoten

Topping:

  • 100 gr ricotta of (lv) creamcheese
  • 1 el honing of agavesiroop
  • handje granaatappelpitjes
  • pecannoten

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het bakblik in met een beetje kokosolie.
  2. Klop de eieren met een mixer samen met het zoetmiddel en de vanille in zo’n 10 minuten tot een luchtige, lobbige massa.
  3. Doe het amandelmeel samen met het zout, het bakpoeder, de cacaopoeder in een mengkom.
  4. Voeg hier de gesmolten kokosolie of roomboter aan toe. Spatel hier vervolgens het fluwelen eiermengsel doorheen.
  5. Als laatste kun je hier de gebroken pecannoten, chocolade chips en granaatappelpitjes doorheen roeren zodat er een bijzonder beslag ontstaat. Een smaaksensatie eerste klas!
  6. Schenk het beslag in de bakvorm. Ik gebruikte een hartjesvorm van Wilton.
  7. Bak de cake in ongeveer 35 a 40 minuten gaar. Deze parel heeft een heerlijke smeuige structuur van binnen.
  8. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Maak ondertussen de topping.
  9. Roer hiervoor de ricotta los in een bakjes samen met het zoetmiddel. Schenk dit als laatste over de cake. Top de cake af met de granaatappelpitjes en de gebroken pecannoten.

Wat zal dat genieten zijn!