artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Moeders Mooiste!

Geplaatst op 14 mei 2017 door Oh MY Pie | 0 reacties

Chocolade cake met pecannoten en granaatappelpitjes

 

Basisbeslag:

  • 150 gr amandelmeel
  • 100 gr Medjoul dadels ontpit
  • 3 eieren
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • snuf zout
  • 50 gr granaatappelpitjes
  • 3 el pecannoten

 

Topping:

  • 100 gr ricotta of (lv) creamcheese
  • 1 el honing of agavesiroop
  • handje granaatappelpitjes
  • pecannoten

 

Aan de slag!

 

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet het bakblik in met een beetje kokosolie.
  2. Klop de eieren met een mixer samen met het zoetmiddel en de vanille in zo’n 10 minuten tot een luchtige, lobbige massa.
  3. Doe het amandelmeel samen met het zout, het bakpoeder, de cacaopoeder in een mengkom.
  4. Voeg hier de gesmolten kokosolie of roomboter aan toe. Spatel hier vervolgens het fluwelen eiermengsel doorheen.
  5. Als laatste kun je hier de gebroken pecannoten, chocolade chips en granaatappelpitjes doorheen roeren zodat er een bijzonder beslag ontstaat. Een smaaksensatie eerste klas!
  6. Schenk het beslag in de bakvorm. Ik gebruikte een hartjesvorm van Wilton.
  7. Bak de cake in ongeveer 35 a 40 minuten gaar. Deze parel heeft een heerlijke smeuige structuur van binnen.
  8. Laat de cake afkoelen buiten de oven. Maak ondertussen de topping.
  9. Roer hiervoor de ricotta los in een bakjes samen met het zoetmiddel. Schenk dit als laatste over de cake. Top de cake af met de granaatappelpitjes en de gebroken pecannoten.

Wat zal dat genieten zijn!


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie