Wegens drukte kan het voorkomen dat je order later wordt bezorgd dan dat je van ons gewend bent. Ons excuus voor het ongemak!

Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.4!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Mini red velvet kersttaart

0 review
Met dit recept maak jij een toepasselijk rode red velvet taart voor 5 tot 6 personen! Ideaal voor een wat kleiner gezelschap.
Baktijd wordt geladen...
Mini red velvet kersttaart

Steel de show met deze mini Red Velvet Kersttaart als afsluiter van je kerstdiner. Heel makkelijk te maken met alle producten van de Notenshop. Heerlijk gevuld met verse frambozen en afgesmeerd met een frisse Lemon Meringue crème. Hoe leuk zijn de chocolade kerstboompjes als decoratie? Ik zeg check gauw het recept.

  • Aantal porties: 5-6
  • Bereidingstijd: 60 min. + 30 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: steelpannetje, lollystokjes, smeltpan au bain-marie, mixer, mengkom, springvorm 12 cm doorsnede, spatel, bakpapier en spuitzak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Zorg dat alle ingrediënten voor de cake op kamertemperatuur zijn en meng ze in een mengkom.
  3. Mix het beslag met een garde in 6 minuten tot een luchtig beslag.
  4. Giet 350 gram van het cakebeslag in de goed ingevette springvorm.
  5. Zet 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Maak vast de crème om de taart mee af te smeren door de Instant Cream met het water 3 minuten op hoge snelheid te mixen. Voeg wat smaakpasta naar smaak toe.
  7. Snijdt de goed afgekoelde taart doormidden.
  8. Klop de Instant Cream nog even goed door met een spatel zodat alle luchtbelletjes eruit zijn en breng een klein beetje aan op het bord/schaal waar je het taartje op gaat serveren. Leg hier 1 helft van de cake op zodat deze niet gaat schuiven bij de opmaak.
  9. Verdeel een klein laagje Instant Cream over de bovenkant van de cake en spuit een dijkje rondom de cake plak. Vul deze met een klein beetje jam en een laag verse frambozen.
  10. Leg de andere plak cake hier bovenop en smeer het taartje af met de rest van de Cream. Ik gebruikte een kleine spatel en maakte verspreid over het taartje vegen zodat het op een sneeuwlandschap lijkt.
  11. Voor de kerstboompjes smelt je de chocolade au bain-marie en voeg je wat kleurstof toe en evt wat zonnebloemolie als de chocolade niet vloeibaar genoeg is.
  12. Leg de lolly stokjes op een plank met daarop een stuk bakpapier, giet de gesmolten chocolade in een spuitzak of boterhamzakje en knip hier het puntje vanaf. 
  13. Spuit de chocolade van links naar rechts van boven naar beneden en ga steeds wijder zodat er een kerstboom ontstaat. Versier met wat sprinkles en laat goed opstijven voordat je ze op het taartje zet. 
  14. Voor extra sneeuweffect kan je nog wat kokosrasp over het taartje gooien.
Mini red velvet kersttaart
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Chocolade Druppels Wit
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,50

Chocoladedruppels wit
Chocolade Druppels Wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,50
 13,00/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
11,95
 11,95/kg
7000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
74,95
 10,71/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
105,00
 10,50/kg
Red Velvet Cakemix
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 3,95

Red Velvet Cakemix
Red Velvet Cakemix
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 7,90/kg
15000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
85,95
 5,73/kg
Instant Cream
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 8,99

Instant cream poeder
Instant Cream
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,99
 8,99/kg
15000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
115,00
 7,67/kg