Maïs soep
Zin in soep? Dan is dit de perfecte keuze met een exotische smaak van kokos en andere ingrediënten.
10 min. + 20 min. kooktijd
Een ideale soep voor koude en warme dagen. Zelfs koud smaakt de soep fantastisch. Kokosmelk geeft een exotische smaak aan de soep. Als je de voorkeur geeft aan een meer neutrale smaak, kun je deze vervangen door haver- of sojamelk of room.
- Aantal porties: 2-3
- Bereidingstijd: 10 min. + 20 min. koken
- Keukenbenodigdheden: Kom en mixer
Bereidingswijze
- Fruit in soeppan fijngesneden uien in olie.
- Bak het ongeveer 5 minuten, voeg de laatste minuut fijn gesraspte knoflook en gember toe.
- Voeg maïs toe en bedek alles samen in de pot met groentebouillon.
- Kook de maïssoep zo ongeveer 15 minuten tot de maïs helemaal zacht is. Leg een paar stukjes gekookte maïs opzij in een kom; ze komen goed van pas bij het serveren.
- Voeg chili toe aan de soep volgens jouw smaak en voorkeuren. Meng alles in een pan met een staafmixer tot een gladde massa.
- Zout op het laatst de maïssoep en voeg kokosmelk of soja-haverroom toe. Kokosmelk geeft deze zoete en pittige een exotisch tintje
- Serveer de maïssoep bestrooid met hele stukken maïs, chili en met vers zelfgemaakt gistbrood.
Opmerkingen (0)