Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Macadamia kletskoppen

0
(0)
Krokante macadamia kletskoppen waar je van blijft eten! Deze quilty pleasure is niet alleen super lekker, deze pareltjes kan je gewoon zelf maken!
10 min. + 15 min. oventijd
Macadamia kletskoppen

Iedereen kent ze wel, kletskoppen! Een heerlijk dun krokant koekje! Vaak zie je ze in restaurants bij het dessert, lekker met een bolletje ijs. Maar je kunt ze natuurlijk ook lekker opsmikkelen bij de thee! Speciaal met de macadamia noten van De Notenshop maakte ik er macadamia kletskoppen van!

  • Aantal porties: 7
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 12 minuten in de oven
  • Keukenbenodigdheden: steelpan, mixer, mengkom, keukenmachine, bakpapier, 2x bakplaat 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hete lucht.
  2. Meng het amandelmeel, geraspte kokos en gehakte macadamia noten met elkaar. Je kunt de macadamia noten fijn malen in een keukenmachine.
  3. Smelt daarna de boter, vanillesuiker, stroop en vanille extract in een steelpannetje.
  4. Leg ondertussen een stuk bakpapier klaar op de bakplaat.
  5. Zet vervolgens het vuur uit. Voeg al roerend het bakpoeder toe in de steelpan. Het wordt nu een dikke witte schuim.
  6. Spatel het witte schuim daarna door het Amandelmeel mengsel.
  7. Maak vervolgens met een lepel ca 14 bolletjes.
  8. Leg 7 bolletjes per bakpapier. Druk dit daarna met de lepel platter. Leg de bolletjes ver genoeg uit elkaar.
  9. Bak de kletskoppen voor 10-12 minuten in de oven.
  10. Laat de kletskoppen tot slot een nachtje buiten de oven afkoelen. Ze zullen dan lekker krokant worden!
  11. Bewaar ze in een afgesloten trommel buiten de koelkast.

Bak je liever je eigen koekjes? Bekijk ons basisrecept voor koekjes en maak ze helemaal naar je eigen smaak met extra toevoegingen en aanpassingen.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Snacks recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie