Lavender matcha latte
Deze lavendel-matcha latte is het perfecte drankje voor de lente en zomer!
5 min.

Deze vegan-vriendelijke latte kun je zowel warm als koud serveren, zo kan iedereen genieten van een heerlijke lavendel-matcha latte!
- Aantal personen: voor 1 persoon
- Bereidingstijd: 5 min.
- Keukenbenodigdheden: een matcha garde, melkopschuimer, een zeefje en een magnetron
Bereidingswijze
- Verwarm de kokosmelk 30–45 seconden in de magnetron. Ja, ook als je een ijskoude versie maakt! Let op: kokosmelk kan overlopen als het te heet wordt, dus verwarm het echt maar kort.
- Voeg de lavendelsiroop, rode bietpoeder en blauwe vlindererwtbloempoeder toe aan de warme kokosmelk. Gebruik een melkopschuimer en schuim 1–2 minuten op.
- Bereid intussen je matcha voor. Zeef de matchapoeder in een kommetje met platte bodem en voeg het hete water toe.
- Gebruik een matchaklopper en klop in een W- of Z-vorm (dus diagonaal, niet rond) ongeveer 20–30 seconden tot het goed gemengd is. Je kunt ook een melkopschuimer gebruiken voor 5–10 seconden.
- Tijd om te serveren! Giet de matcha in een glas, voeg eventueel ijsblokjes toe, schenk langzaam de melk erbij en top af met de lavendel cold foam. Serveer direct!
Het recept voor zelfgemaakte lavendelsiroop staat al op de website!
Opmerkingen (0)