Koolhydraatarme Rendiertjes Cheesecake
Verander je cheesecake in schattige rendiertjes! Voor de feestdagen combineert dit recept een suikervrije basis met creatieve toppings!
20 min. + 4 uur opstijftijd
Deze feestelijke cheesecake met rendiertjes is een perfecte traktatie voor de feestdagen! Met een romige vulling van witte chocolade en roomkaas op een knapperige koekjesbodem, is dit dessert zowel een lust voor het oog als voor de smaakpapillen. De eenvoudige versiering met rode confetti, suikeroogjes en chocolade pretzels maakt het geheel af en zorgt voor een speelse uitstraling. Of je nu een suikervrije optie zoekt of gewoon een creatieve twist aan je dessert wilt geven, dit recept biedt voor ieder wat wils.
- Aantal porties: voor 10 personen
- Bereidingstijd: 20 min. voorbereiden + 4 uur wachttijd
- Keukenbenodigdheden: kommetje, mixer, spatel en een springvorm van 22 cm.
Bereidingswijze
- Verkruimel de koekjes in een keukenmachine of stop ze in een plastic zak en verkruimel met een deegroller. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter tot een gelijkmatig mengsel. Druk het mengsel stevig aan op de bodem van een springvorm (ongeveer 22 cm) en zet in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie of in de magnetron. Laat het iets afkoelen.
- Klop de roomkaas en poedersuiker samen tot een glad mengsel. Voeg de gesmolten witte chocolade en het vanille-extract toe en klop goed door. Klop in een aparte kom de slagroom tot zachte pieken en spatel deze voorzichtig door het roomkaasmengsel.
- Giet de vulling over de afgekoelde koekjesbodem in de springvorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
- Laat de cheesecake minstens 4 uur, maar bij voorkeur een nacht, in de koelkast opstijven.
- Haal de cheesecake uit de springvorm en snijd in punten, verdeel de rode confetti over de puntjes. Leg vervolgens de suikeroogjes erop en de chocolade pretzels als oortjes.
*Disclaimer: uiteraard zijn de toppings niet suikervrij/koolhydraatarm maar deze kun je natuurlijk weglaten.
Opmerkingen (0)