Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

0 review
De ijsjes zijn gemaakt op basis van mascarpone, Griekse yoghurt, mocca en chocolade. De vulling heeft wat weg van de smaken van tiramisu.
Baktijd wordt geladen...
Koolhydraatarme koffie hazelnoot ijsjes

Doordat de chocolade laag eromheen gecombineerd wordt met gebrande hazelnoten, krijg je een fijne combinatie aan smaken. Daarnaast zorgen de hazelnoten ook voor structuur. Je koffie ijs is romig, de chocolade knapperig en de hazelnoten krokant. 

Let op, dit recept is gemaakt met 6 siliconen ijsvormpjes. Echter zijn de ijsjes goed vullend, machtig en een kcal bommetje. Daarom kun je het beste kiezen voor kleine vormpjes en zo 12 ijsjes maken, of gewoon maar de helft opeten en de rest terug leggen in de vriezer. Al zal dit laatste wel erg moeilijk worden, want ze zijn erg lekker.

  • Aantal porties: 6 ijsjes
  • Bereidingstijd: 30 min. + 6 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, mixer, weegschaal, spatel, siliconen ijsvormpjes, ijsstokjes, magnetron bestendig bakje, glas, huishoudfolie, lepel
  • Voedingswaarden per ijsje: 337 Kcal, 29.5 vet, 14.3 verzadigd, 4.9 koolhydraten, 2.1 suiker

Bereidingswijze

  1. Voeg de ingrediënten voor het ijs toe aan een mengkom. Mix voor 2 minuten op hoge snelheid.
  2. Vul 6 ijsvormpjes met de koffie vulling. Klop vervolgens de vormpjes een paar keer op het aanrecht, zo voorkom je belletjes. Dek af met huishoudfolie en zet voor minimaal 6 uur in de vriezer.
  3. Doe de chocolade samen met de kokosolie in een magnetron bestendig bakje. Zet voor 20 seconden op 750 watt. Roer kort door en zet terug voor 5 seconden, haal uit de magnetron en roer door. Herhaal dit tot al het chocolade is gesmolten.
  4. Haal de ijsjes uit de vriezer. Leg vervolgens een snijplank klaar met huishoudfolie.
  5. Hak de gebrande hazelnoten heel fijn en roer dit door de chocolade. Dip vervolgens de ijsjes in de chocolade, gebruik een lepeltje om alle kanten te bedekken. Als alles is bedekt, leg je de ijsjes op de snijplank. Zodra de chocolade is uitgehard, zijn de ijsjes klaar om direct op te eten. Ook kun je ervoor kiezen om ze per stuk in te pakken in huishoudfolie en weer snel terug te leggen in de vriezer.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Zoete recepten en getagged met Cacaopoeder, Chocolade, Hazelnoten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Hazelnoten Gebrand
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Hazelnoten gebrand
Hazelnoten Gebrand
450 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,95
 15,44/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
75,00
 12,50/kg
Lovechock 99% extreme dark
Bio
Lovechock Extreme dark 99%
Lovechock
Waardering:
84% of 100
4,19
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,50

Cacaopoeder
Cacaopoeder
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,50
 10,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
135,00
 5,40/kg
Erythritol
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 8,95

Erythritol
Erythritol
750 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,95
 11,93/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
149,00
 5,96/kg
Johannesbroodpitmeel (Biologische)
Bio
Johannesbroodpitmeel (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 12,95

Johannesbroodpitmeel (Biologische)
Johannesbroodpitmeel (Biologische)
120 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
12,95
 107,92/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
999,99
 100,00/kg