Kip bruschetta met walnoot
Fan van bruschetta en gezonde recepten? Dan is dit echt een smakelijk gerecht voor jou!
15 min.

Deze kip bruschetta is een verrassende maaltijd waarbij de kipfilet het broodje vervangt en de tomatensalsa is gemaakt van bosui, walnoten en walnotenolie.
Het gerecht is perfect voor een lichte maaltijd en kan naar wens worden aangevuld met een salade, bloemkoolrijst of rijst, afhankelijk van je voorkeur. De kip bruschetta is ook geschikt voor een lunch of als tapasgerecht, waarbij je de kipfilet in kleine vierkantjes snijdt en elk vierkantje voorziet van een beetje tomatensalsa. Een smakelijke en veelzijdige optie!
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: bakpapier, snijplank, deegroller, koekenpan, weegschaal en mes
Bereidingswijze
- Leg de kipfilet tussen twee stukken huishoudfolie. Gebruik een deegroller om de kipfilet platter te maken.
- Smeer de kipfilets aan beide kanten in met wat walnotenolie, zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder.
- Bak de kipfilet in een beetje olijfolie in de koekenpan gaar.
- Snij tijdens het bakken de tomaten in kleine stukjes.
- Doe de stukjes tomaat in een schaaltje. Bestrooi met wat zout, peper en italiaanse kruiden. Druppel er wat walnootolie over. Vervolgens hak je de walnoten en bosui in kleine stukjes en roer dit door de tomaten mengsel.
- Beleg nu de kipfilet met het tomaten mengsel en serveer direct.


Opmerkingen (2)
Kom maar op notenshop!! Met khda-recepten 😍