Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Koolhydraatarme appeltaart

0
(0)
Een verrukkelijke koolhydraatarme appeltaart. Een twist op de klassieker, maar zeker niet minder lekker!
30 min. + 35 min. oventijd
Koolhydraatarme appeltaart

Appels zijn helaas niet geschikt binnen een koolhydraatarme leefstijl omdat deze te hoog zijn in koolhydraten. Heel jammer, want een van mijn favoriete gebak is toch wel een verse warme appeltaart.

Courgette is een groente die veelzijdig te gebruiken is en als eigenschap heeft dat het smaken tot zich opneemt. Daarom is deze zeer goed te gebruiken als alternatief voor appel. Breng deze goed op smaak met zoetstof en kaneel en het is net (bijna) een echte appeltaart!

  • Aantal porties: 10
  • Bereidingstijd: 30 min. + 35 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: handmixer, grote kom + een kleinere kom, koekenpan, oven, keukenweegschaal, spatel, springvorm van 18 cm ø, bakpapier

Bereidingswijze

  1. Schil de courgette tot al het groene weg is, verwijder de zaadlijst en snij in kleine blokjes van ca 1 bij 1 cm.
  2. Smelt een klontje boter in de koekenpan en bak de courgette op middelhoog vuur samen met de bruine erythritol, kaneel en citroensap. Als het vocht in de pan dikker begint te worden is de courgette klaar. Zet het vuur uit en laat afkoelen tijdens dat je de taart aan het maken bent
  3. Meng in de kleinere kom de amandelmeel met bakpoeder, kokosmeel en snufje zout.
  4. Doe in een grote kom de roomkaas, roomboter, vanillestokje en poedersuiker en mix deze met een handmixer voor minimaal 5 minuten op de hoogste stand. 
  5. Voeg vervolgens tijdens het mixen een voor een de eieren toe. Zorg wel dat het ei eerst volledig is opgenomen in het beslag voordat je het volgende ei erbij doet. Mix dit nog even voor een minuutje goed na zodat het lekker luchtig wordt.
  6. Voeg er de amandelmeel mengsel aan toe en roer dit met een spatel voorzichtig door het beslag tot alles is opgenomen.
  7. Neem de springvorm, leg op de bodem het bakpapier en doe hier het beslag in. Verdeel daarna je gebakken courgette erover.
  8. Neem weer de kleinere kom, doe hier alle ingrediënten voor de bovenkant om te vlechten in het kneed dit goed met je handen tot een deeg.
  9. Neem er kleine porties van, maak er rolletjes van en leg deze over de taart. Duw een klein beetje aan zodat de rolletjes wat dunner worden.
  10. Bak de taart in een voorverwarmde oven van 165 graden voor ca 35 minuten. Hou wel de taart op het einde goed in de gaten, iedere oven is anders, misschien moet deze bij jou wat korter of langer. Met een satéprikker kun je controleren of deze gaar is als deze er droog uitkomt.
  11. Laat de taart eerst goed afkoelen, dat is beter voor het beslag. De taart is zelfs de dag erna het lekkerste! Doe voor het opdienen nog wat poedersuiker erover en een lekkere toef opgeklopte ongezoete slagroom erbij en genieten maar!
Koolhydraatarme appeltaart
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Taart recepten en getagged met Amandelmeel, Kaneel, erythritol

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 8,95 Regular Price 9,95
 8,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
99,95
 8,00/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
45,00
 4,50/kg