Kokosbloesem-sesam ijs

2 reviews
Dit recept is voor alle ijsliefhebbers die van iets bijzonders houden. Als je nog nooit ijs met tahin hebt gegeten moet je dit recept zeker eens proberen! Het is een beetje Snickers, het is een beetje Bounty, maar vooral: heel erg lekker. 
70 min.
Kokosbloesem-sesam ijs

Dit recept is voor alle ijsliefhebbers die van iets bijzonders houden. Als je nog nooit ijs met tahin hebt gegeten moet je dit recept zeker eens proberen! Het is een beetje Snickers, het is een beetje Bounty, maar vooral: heel erg lekker.

Zonder hoorntje past dit ijs in een vegan-, paleo- en ketodieet. Cashewnoten gruis is ook heerlijk om zo over het ijs te strooien.

  • Bereidingstijd: 70 min.
  • Keukenbenodigdheden: Koekenpan, steelpannetje, mengkom, ijsmachine, vriezer

Bereidingswijze

  1. Een dag van tevoren: zet de bak van de ijsmachine in de vriezer.
  2. Rooster het cashewnoten gruis in een koekenpan zonder boter of olie goudbruin. Laat afkoelen. Smelt de chocolade au-bain-marie en doop de hoorntjes in de chocolade. Bestrooi met het cashewnoten gruis en laat drogen.
  3. Doe de kokosmelk met de kokosbloesem suiker, tahin en een snufje zout in een kom en meng goed. Draai in 30 - 60 minuten tot ijs in de ijsmachine en zet nog minimaal 2-3 uur terug in de vriezer.

TIP: Je kunt de hoorntjes rechtop in een glas zetten om te laten drogen. Laat nog een lepeltje gesmolten chocolade in het hoorntje glijden voor een extra chocolade verrassing.

Dit bericht is geplaatst in: Zoete recepten, Ijsjes recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie