Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Kleurrijke Bolide voor Koningsdag

5
(1)
15 min. + 15 min. oventijd
Kleurrijke Bolide voor Koningsdag

Met vlag en wimpel siert deze prachtige taart de tafel op Koningsdag. Verantwoord genieten zonder dat de smaak verloren gaat, dat doe je met deze taart! Ben jij benieuwd naar het recept? Stroop de mouwen maar alvast op!

  • Aantal porties: Voor 1 bolide
  • Bereidingstijd: 15 min. voorbereiding + 15 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Oven, quichevorm (36x13x2,5cm), mengkom, spatel

Aan de slag!

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet de quichevorm in met een beetje kokosolie.
  2. Doe de ingrediënten voor de bodem in een kom en kneed alles met je handen tot een mooi deeg.
  3. Als het deeg te droog is voeg je een klein scheutje water toe.
  4. Bekleed de vorm met het deeg en prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem.
  5. Houd je van een extra bite? Duw dan wat gebroken pistachenoten in het deeg!
  6. Zet de vorm voor een kwartiertje in de oven en laat de bodem afkoelen buiten de oven op een rooster.
  7. Spatel ricotta en de Griekse yoghurt samen met de sinaasappelsap en het zoetmiddel door elkaar totdat er een egale massa ontstaat.
  8. Verdeel de hagelwitte vulling over de bodem en garneer deze met het aardbeien en de blauwe bessen.

Zo ontstaat spontaan de Nederlandse vlag!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Taart recepten en getagged met Amandelmeel, Havermout, Dadels

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie