Kip-avocado salade
Het begint mooi weer te worden, dus het is weer tijd voor maaltijdsalades! Het fijne hiervan is dat je er eindeloos mee kunt variëren.
15 min.

Ik gebruikte babyspinazie als basis voor de salade, dat is lekker fris én een goede manier om groente binnen te krijgen. Als dressing koos ik voor avocado olie, een plantaardige olie met een zachte smaak. Wist je dat avocado olie ook buiten de keuken wordt gebruikt, zoals in haar- en huidverzorging? In de keuken is het ideaal voor salades of om licht in te bakken.
Terug naar het recept. Deze salade is niet alleen superlekker, maar ook een fijne manier om verschillende voedzame ingrediënten binnen te krijgen. Ga jij deze proberen?
- Aantal porties: 1 salade
- Bereidingstijd: 15 min.
- Keukenbenodigdheden: Grill, mengkom
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in dunne lange repen. Leg deze in een schaal met de kruiden. Roer goed door elkaar en laat 2 minuten staan.
- Leg de kipfilet op de grill en bak mooi bruin.
- Doe de baby spinazie in een kom.
- Snijd de paprika, komkommer, avocado en cherrytomaatjes naar wens en leg dit op de baby spinazie. De kip erbij en besprenkel de avocado olie eroverheen.
- Peper en zout kun je nog naar wens toevoegen.
- Smakelijk!


Opmerkingen (0)