Italiaanse zuurdesem paasbroodjes

0 review
Kijk eens naar deze vrolijk gekleurde paasbroodjes! Zien ze er niet schitterend uit? In Italië zijn deze broodjes een traditie met Pasen.
Baktijd wordt geladen...
Italiaanse zuurdesem paasbroodjes

Traditioneel wordt het deeg gemaakt met wat sinaasappel en steranijs om het de typische smaak te geven. De biologische tarwebloem zorgt voor het perfecte deeg. Leg er een gekleurd eitje in, strooi er wat amandelstiftjes over en verwen jezelf en je geliefden met deze heerlijke broodjes voor Pasen!

  • Aantal porties: 5 broodjes
  • Bereidingstijd: 90 min. bereidingstijd + 20 min. baktijd + 23 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Weckpot, kom, keukenmachine met deeghaak, bakkwast, bakpapier, vershoudfolie

Hoe maak je Italiaanse zuurdesem paasbroodjes?

  1. Begin met het maken van de zoete desem. Meng de actieve desem, melk, bloem en suiker in een kom.
  2. Doe het mengsel in een weckpot en laat het in volume verdubbelen voor ongeveer 4 uur op kamertemperatuur.
  3. Maak nu het deeg. Doe de bloem, suiker, ei, melk, sinaasappelsap en de zeste in een mengkom.
  4. Meng dit kort met elkaar met een deeghaak en laat voor een halfuurtje rusten met vershoudfolie over de kom.
  5. Voeg nu het zout en de steranijs toe. Kneed dit voor 10 minuten.
  6. Voeg de boter (op kamertemperatuur) beetje bij beetje toe aan het deeg en kneed daarna nog 15 minuten op een gemiddelde snelheid.
  7. Doe het deeg in een met olijfolie ingevette kom en leg hier vershoudfolie op.
  8. Laat het deeg staan voor 2 uur op kamertemperatuur.
  9. Zet de kom daarna in de koelkast voor 6 uur.
  10. Haal het deeg uit de koelkast en verdeel het in 10 gelijke delen.
  11. Rol van elk stukje een worst en vlecht steeds 2 stukjes met elkaar.
  12. Draai de vlecht in een rondje met een gat in het midden en leg op een bakplaat met bakpapier.
  13. Kluts het ei met een scheutje melk en bestrijk de broodjes hiermee. Strooi daarna de amandel over de broodjes.
  14. Duw de eieren in het midden van de broodjes en bedek de broodjes vervolgens weer met vershoudfolie.
  15. Laat de broodjes rijzen op kamertemperatuur tot ze verdubbeld zijn in grootte. Dit duurt ongeveer 12 uur.
  16. Bak ze in de oven op 180 graden voor ongeveer 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
Italiaanse zuurdesem paasbroodjes
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Brood recepten, Hartige bakrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Tarwebloem brood (Biologische)
Bio
Tarwebloem brood (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,25

Tarwebloem brood (Biologische)
Tarwebloem brood (Biologische)
900 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 2,50/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,50
 2,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Amandel Stiften
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,25

Amandelstiften
Amandel Stiften
400 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,25
 13,12/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
119,95
 9,60/kg
Your Organic Nature Olijfolie MILD (500 ml)
Bio
Your Organic Nature Olijfolie MILD (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
98% of 100
5,89