Ijsbites met chocola en pecannoten

0 review
Deze ijs-bites hebben iets weg van de verrukkelijke magnums. Nu het weer er voor de komende tijd iets positiever uitziet moeten deze ijs-bites op je vaste receptenlijstje komen te staan!
15 min. + 4 uur wachttijd
Ijsbites met chocola en pecannoten

De Lente is ingetreden dus dat betekent tijd voor ijsjes! Ik maakte deze ijs-bites laatst en ze zijn absoluut favoriet. Heel leuk om te maken en ook nog eens echt makkelijk! Met de buitenlaag van chocola en pecannootjes is het net of je een magnum eet.

  • Aantal porties: Voor 6 ijs-bites
  • Bereidingstijd: 15 min. + 4 uur wachttijd.
  • Keukenbenodigdheden: Siliconen vormpjes (half rond, andere vorm mag ook), blender, lepel, mes en een vork.

Bereidingswijze

  1. Doe de bananen, speculoospasta, vanille en zeezout bij elkaar in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. 
  2. Giet dit in de silliconen vormpjes en schuif voorzichtig in de vriezer. 
  3. Laat voor minimaal 4 uur in de vriezer tot ze helemaal bevroren zijn.
  4. Smelt de chocoladedruppels in de magnetron of au bain-marie in een diep kommetje
  5. Laat de chocola even afkoelen en mix dan de pecannootjes hierdoor
  6. Haal de ijs-bites uit de vorm en leg ze op een bakpapiertje.
  7. Haal ze 1 voor 1 met behulp van een vork door het chocolade mengsel en leg ze terug op het bakpapiertje
  8. Vries nog even in en dan kun je lekker genieten van een klein ijsje!
Ijs-bites met chocolade en pecannoten
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Ijsjes recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Chocolade Druppels Melk
Chocolade Druppels Melk De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 3,95

Vanille Extract (100 gram)
Vanille Extract (100 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Pecannoten Stukjes
Pecannoten Stukjes De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,95

Speculoospasta Bio (170 gr)
Speculoospasta Bio (170 gr) Bio Today
Waardering:
47% of 100
3,29
Fijn zeezout
Zeezout Fijn De Notenshop
Waardering:
87% of 100

Vanaf 1,25