Halloween pompoen koekjes
Tijd om te griezelen met deze Halloween koekjes. Perfect voor tijdens Trick or Treat!
10 min. + 30 min. koeltijd + 18 min. baktijd + 1 uur afkoelen
Deze lekkere brosse koekjes met een vulling van hazelnoot of pistache pasta zorgen ervoor dat je al helemaal in de Halloween stemming komt. Dit koekjes recept is een goede basis voor koekjes die niet ‘uitlopen’ en dus hun vorm behouden.
- Aantal porties: 12 koekjes
- Bereidingstijd: 10 min. + 30 min. koeltijd + 18 min. baktijd + 1 uur afkoelen
- Keukenbenodigdheden: Mengkom, weegschaal, oven, bakplaat met bakpapier, deegroller, uitsteek vormpjes, liniaal, huishoudfolie
Bereidingswijze
- Meng de bloem met beide soorten suiker, kneed hier vervolgens de boter, ei en vanille pasta onderdoor.
- Kneed tot een mooi samenhangend deegje, kneed dus echt goed door.
- Verpak in een stukje huishoudfolie en laat ongeveer 30-45 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden boven en onderwarmte.
- Rol het deeg uit tot een dikte van 0,4 – 0,5 mm
- Druk er met het koekvormpje 24 pompoen koekjes uit
- Met de helft druk je voorzichtig het relief vormpje op, en druk je de oogjes en het mondje uit.
- Leg op een bakplaat met bakpapier
- Zet de oven terug op 150 graden
- Bak de koekjes 18 minuten midden in de oven
- Laat afkoelen voor ongeveer 30-60 minuten
- Vervolgens bestrijk je in het midden van een ‘kaal’ koekjes een theelepel hazelnoot of pistache pasta. Daarna druk je het koekje met de gezichtje voorzichtig op het koekje met de pasta erop.
- Doe dit ook met de rest van de koekjes.
En daarna, GRIEZELEN maar!
Je kunt de koekjes ongeveer 2 dagen bewaren in de bakje met een stukje bakpapier erin. Dit zorgt ervoor dat de koekjes minder snel taai worden. Je kunt dit recept ook gebruiken voor andere gelegenheden, en dus lekker mee variëren. Je kunt ook op een stukje stevig papier een gezichtje tekenen en knippen en hier voorzichtig langs af snijden om een pompoen vormpje te krijgen.
Opmerkingen (0)