Curry's zijn dé meest geweldige maaltijden om veel groenten, kruiden en specerijen te combineren. Mild, pittig of juist iets er tussen in, je kunt het helemaal maken naar jouw wens. De curry van vandaag is een milde variant, maar wil je 'm wat upspicen, dan kun je er altijd wat cayennepeper aan toe voegen. Heerlijk met zilvervlies rijst en cashewnoten. Pruttelen maar!

Ingrediënten
Voor 4 personen

400 gram groene linzen (gewelt en gekookt)
2 grote zoete aardappels
3 grote uien
2 á 3 teentjes knoflook
Verse gember (naar smaak)
4 grote tomaten
1 paprika
100 gram rauwe spinazie
200 ml. Kokosmelk
2 eetlepels kerrie massala
2 theelepels kurkuma
1 blikje tomatenpuree (groot)
(Keltisch) zeezout
Zwarte peper
1,5 eetlepel kokosolie (extra vierge)

Bereiding
Benodigdheden: wokpan (met deksel), snijplank en mes

Ontvel de uien en snij deze in halve ringen. Snij de knoflook en gember fijn. De aardappels kun je met schil en al gebruiken. Snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 centimeter. Verdeel ook de paprika in blokjes en snij de tomaten grof.

Verhit vervolgens de kokosolie in de wokpan. Zodra de olie gesmolten is kun je de uien fruiten voor ongeveer vijf minuten. Voeg dan de knoflook, gember, zoete aardappel en paprika er aan toe en roerbak deze nog eens vijf minuten mee. Doe daarna de tomaten en de kokosmelk in de pan en zet het vuur iets lager, zodat de groenten langzaam kunnen garen.

Zodra je met je vork door de schil van de zoete aardappel kunt prikken, is je curry grotendeels klaar. Het enige wat je nu nog moet doen is het toevoegen van de linzen, spinazie, de kerriekruiden, kurkuma en tomatenpuree. Zet het vuur heel laag en meng het geheel goed door elkaar heen (door het toevoegen van de kruiden wordt de curry dikker en kan het sneller aanbranden).

Breng tot slot de curry nog op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout.