Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Glutenvrije pistachenoten taart

4
(2)
Deze taart is gemaakt van pistachenotenmeel en glutenvrij havermeel. Combineer dat met (plantaardige) yoghurt en je krijgt een super smeuïg smaakvol taartje. Decoreer de taart ook eens met witte chocolade en je hebt een match made in heaven!
30 min. + 60 min. oventijd
Glutenvrije pistachenoten taart

Op dit moment ben ik helemaal van het bakken met pistachenotenmeel. Bakken met amandelmeel ken je waarschijnlijk wel. Vervang amandelmeel eens door een ander notenmeel, dat gaat prima! Ik vind de smaak van amandelmeel in baksels al erg lekker, maar pistachenoten geven een nog intensere smaak.

Het pistachenotenmeel van De Notenshop is gemaakt 100% pistachenoten en ideaal om mee te bakken. Deze taart blijft zeker 3 dagen lekker!

  • Aantal porties: Voor 10 personen.
  • Bereidingstijd: 30 min. voorbereiden + 60 min. bakken.
  • Keukenbenodigdheden: Springvorm van 20cm, oven, bakpapier en een klein spuitzakje voor de chocolade slierten.

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden;
  2. Bekleed de bakvorm met bakpapier en smeer in met boter;
  3. Doe de zachte boter, 2/3 van de suiker (120 gram), de vanille-essence, citroenrasp en een snufje zout in een kom en mix voor ongeveer 5 minuten. Het mengsel wordt een romig en een stuk lichter;
  4. Voeg de eidooiers 1 voor 1 toe en blijf kloppen tot je een egaal mengsel hebt;
  5. Voeg het pistachenoten meel en havermeel toe en blijf kloppen;
  6. Spatel vervolgens de Griekse yoghurt door het beslag tot het een egaal beslag is;
  7. Klop in een andere schone kom de eiwitten stijf tot er pieken ontstaan;
  8. Voeg de rest van de suiker (60 gram) toe aan de eiwitten en blijf kloppen tot de pieken steviger worden;
  9. Spatel de opgeklopte eiwitten door het beslag tot het volledig is opgenomen;
  10. Verdeel het beslag over de springvorm;
  11. Bak de taart 60 minuten gaar en laat deze afkoelen voor je begint met decoreren;
  12. Smelt de witte chocolade au bain-marie. Doe de chocolade in een spuitzak en knip een klein puntje van de spuitzak af;
  13. Decoreer de taart met de chocolade en pistachenoten.
Glutenvrije pistachenoten taart
Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Taart recepten, Dieet en getagged met Amandelmeel, Citroen, Chocolade

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie