Vol verwachting klopt ons hart. Knapperige kruidnoten mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het Sinterklaasfeest. Het lekkerste is natuurlijk om zelf kruidnootjes te bakken. Met de prachtige ingrediënten van De Notenshop tover je deze gezonde kruidnootjes in een handomdraai op tafel.

Puur, eerlijk én smaakvol genieten!

Benodigdheden voor kruidnootjes:

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Huishoudfolie
  • Spatel

Ingrediënten:

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de melen, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, bakpoeder en het zeezout in een mengkom.
  3. Verwarm de kokosolie en voeg samen met de vanille toe aan de droge ingrediënten.
  4. Kneed alles goed door elkaar zodat er een verleidelijk speculaasdeeg ontstaat. Voeg één voor één de lepels amandelmelk toe en kneed nog even verder totdat je een mooie bal kunt maken van het deeg.
  5. Is het deeg nog te droog, voeg dan wat extra amandelmelk toe. Mijn deeg werd iets te nat dus ik voeg een eetlepel kokosmeel toe om de plakkerigheid tegen te gaan. Dit werkte erg goed!
  6. Zodra je een egaal mooi speculaasdeeg hebt gemaakt kun je kleine balletjes maken van het deeg. Verdeel deze met kleine tussenruimtes op de bakplaat.
  7. Schuif de glutenvrije kruidnoten de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 15 a 20 minuten.
  8. Laat de kruidnoten afkoelen buiten de oven, dan worden ze vanzelf lekker knapperig.
  9. Geniet van deze overheerlijke traktatie!

Tip: bewaar je zelfgemaakte kruidnootjes in een afgesloten bakje. Op deze manier blijven de kruidnootjes lekker knapperig!

Laat me weten in de reacties of jij dit heerlijke recept al een keer geprobeerd hebt! Ik ben erg benieuwd wat jij vind van deze glutenvrije kruidnootjes.