Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Gevulde speculaas

0
(0)
Gevuld speculaas is een traditioneel Nederlands gebak dat vooral populair is in de periode rond Sinterklaas, dat in Nederland wordt gevierd op 5 december.
Gevulde speculaas

Het is een heerlijk zoet en kruidig baksel dat bestaat uit twee lagen speculaasdeeg met een vulling van amandelspijs (ook wel bekend als marsepein). De kruidige smaak van speculaas en de zoetheid van de amandelspijs vormen een perfecte combinatie, en gevuld speculaas wordt vaak geserveerd als traktatie bij de Sinterklaasviering.

Gevuld speculaas wordt doorgaans in rechthoekige of vierkante vormen gebakken en vervolgens in stukken gesneden. Het wordt geserveerd als een traktatie bij koffie of thee en is een favoriete lekkernij tijdens de wintermaanden. Het bakken van gevuld speculaas is ook een traditie in Nederland waarbij familieleden samen de keuken in duiken om deze heerlijke traktatie te bereiden voor Sinterklaasavond. De geur van de kruidige speculaaskruiden vult de keuken en draagt bij aan de gezellige sfeer van het feest.

  • Aantal porties: 12 porties
  • Bereidingstijd: 20 min. + 1 uur wachttijd + 30 min. baktijd
  • Keukenbenodigdheden: Oven, ovenschaal, kommetje, mixer en een spatel.

Bereidingswijze

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven tot 180 graden en bekleed een bakvorm (bijvoorbeeld een rechthoekige of vierkante vorm) met bakpapier.

2. Voor het speculaasdeeg: in een grote kom, klop de boter en basterdsuiker samen tot ze licht en luchtig zijn.

3. Voeg de karnemelk toe en meng goed.

4. Voeg het Zeeuwse bloem, speculaaskruiden, zout en baking soda toe. Meng tot een glad deeg.

5. Verdeel het speculaas deeg in twee delen. Laat dit een uur koelen in de koelkast.

6. Voor de amandelvulling: Klop het ei en water door de amandelspijs totdat het een glad mengsel wordt.

7. Rol één deel uit op een met bloem bestoven oppervlak tot ongeveer de grootte van de bakvorm.

8. Plaats het uitgerolde deeg in de bakvorm en druk het gelijkmatig uit.

9. Verdeel je amandelvulling over het speculaasdeeg in de bakvorm.

10. Rol het tweede deel van het speculaasdeeg uit en leg het over de amandelvulling.

11. Druk de randen van het deeg goed aan om de taart te sluiten.

12. Bestrijk de bovenkant van het deeg met het losgeklopte ei en melk mengsel en strooi geschaafde amandelen over de bovenkant.

13. Bak de gevulde speculaas in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 30-35 min, of totdat het mooi goudbruin is.

14. Laat de gevulde speculaas volledig afkoelen in de vorm voordat je het in stukken snijdt en serveert.

Dit heerlijke gevuld speculaas zal perfect zijn voor de Sinterklaasviering of gewoon als een lekkere traktatie tijdens de wintermaanden!

Dit bericht is geplaatst in Bakrecepten, Gebak recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met baking soda, amandelschaafsel

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Amandelspijs (500 gram)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100
5,50
Baking soda (Bicarbonaat)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,49

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,49
 2,49/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
41,95
 1,68/kg