ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Opruim-Zondag: Pijnboompitten Yunnan 300 gram voor maar 6,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Chocoladereep Deluxe voor maar 3,50! Klik hier!

Eindejaars-sale: Megakortingen op geselecteerde producten! Klik hier!

Frambozen kwarktaartje met pistache en witte chocolade

1
(1)
Perfect als ontbijt of gewoon als iets lekker bij de koffie!
45 min.
Frambozen kwarktaartje met pistache en witte chocolade

Pistache, frambozen en witte chocolade zijn zo lekker samen. En dit taartje heeft het allemaal! Een lekkere bodem van pistachenootjes en dadels die je even bakt in de oven. Vervolgens maak je een mooie roze kwarktaart laag en garneer je deze met witte chocolade.

  • Aantal personen: 1 taartje van 10 cm
  • Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. baktijd en 3 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: springvorm van 10 cm. met bakpapier, maatbeker en een eetlepel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een springvorm van 10 cm met bakpapier en ontdooi de frambozen.
  2. Begin met het maken van de bodem. Ontpit de dadel en hak de nootjes fijn. Kneed vervolgens alles door elkaar tot een stevig deeg. Voeg meer melk toe als je deeg echt te stevig is. Verdeel dit dan over de springvorm en zorg dat je een kleine opstaande rand maakt.
  3. Bak je bodem voor 12 a 15 minuten af in de voorverwarmde oven en laat vervolgens helemaal afkoelen.
  4. Zodra je bodem is afgekoeld kun je aan de slag gaan met de kwarklaag. Bereid de gelatine volgens de verpakking. Pureer de frambozen met de yoghurt en eventueel de ahornsiroop tot een glad beslag. Meng dit met de gelatine en giet voorzichtig op de bodem van je taartje. Laat voor minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  5. Serveer met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Gebak recepten en getagged met Citroen, Havermout, Ahornsiroop

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 13,50

Pistachenoten gepeld ongebrand
Pistachenoten gepeld ongebrand
Havermout
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,49

Havermout
Havermout
Callebaut Chocolade druppels wit
Callebaut
Waardering:
98% of 100

Vanaf 9,95

Callebaut chocolade druppels wit
Callebaut Chocolade druppels wit
Havermeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,99

Havermeel
Havermeel
Gevriesdroogde framboos heel
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,95

gevriesdroogde frambozen
Gevriesdroogde framboos heel
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Ahornsiroop Biologische 250 ml
De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,99
Dadels medjoul (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,50

Dadels medjoul (bio)
Dadels medjoul (bio)
Citroenrasp
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,95

Citroenrasp
Citroenrasp