Flatbread met krokante bloemkool en mangosalsa

0 review
Deze is voor de veggies onder ons! Een smaakbom en helemaal niets om te missen bij dit gerechtje. In plaats van een gefrituurde vis of kip, gebruiken we gewoon ovengebakken bloemkool.
Baktijd wordt geladen...
Flatbread met krokante bloemkool en mangosalsa

Wat zijn deze bloemkoolroosjes lekker crispy. Dit dankzij het cassavemeel en de heerlijke kokosrasp mag natuurlijk ook niet vergeten worden. Het gerecht is afgemaakt met een spicy mangosalsa en een heerlijk creamy mangosausje. Bedek je volledige flatbread met dit lekkers, echt hemels!

  • Aantal porties: 2 personen
  • Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Mixer, bakplaat, bakpapier, klopper, mengkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Begin met de bloemkool, trek deze in kleine roosjes.
  3. Klop in een mengkom het cassavemeel met het water tot een mooi deegje, voeg hier wat peper en zout aan toe.
  4. Meng in een andere kom de kokosrasp met de panko en sesam.
  5. Neem een bakplaat met bakpapier en giet hier een scheut olijfolie over zodat er overal wat olijfolie ligt.
  6. Roer de bloemkoolroosjes door het cassavebeslag en rol ze daarna door het kokosmengsel.
  7. Leg de roosjes met iedere keer wat afstand tussen op de bakplaat en zet voor 15 minuutjes in de oven.
  8. Draai daarna de roosjes en zet nog eens voor een kwartiertje in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Mangosaus

  1. Maak terwijl de bloemkool in de oven zit het mangosausje, snij de nodige mango in stukjes en doe deze in een handige pot om te mixen.
  2. Snij de rode ui en chilipeper wat fijn en voeg toe.
  3. Doe er dan ook de blaadjes koriander, vissaus, kokosmelk en sweet chili bij.
  4. Mix alles tot een mooi glad sausje.

Mangochutney

  1. Ontvel voor de mangochutney de tomaatjes en snij het binnenste eruit, snij deze in blokjes.
  2. Snij vervolgens de mango en avocado in blokjes en versnipper de ui.
  3. Snij de chilipeper heel fijn en de korianderblaadjes wat grof.
  4. Meng alles met de sweet chilisaus en werk af met wat peper en zout.
  5. Beleg nu het heerlijke flatbread met eerst wat ijsbergsla en vervolgens alle toppings ik werkte deze nog af met de furikake, die een extra dimensie heeft aan het gerechtje!

    Geniet ervan!!
Flatbread met krokante bloemkool en mangosalsa
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Lunch recepten, Hoofdgerecht recepten en getagged met Kokosmelk

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Kokosrasp
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,49

Kokosrasp
Kokosrasp
180 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,49
 8,28/kg
400 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 2,35 Regular Price 2,60
 5,88/kg
600 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 6,58/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
89,95
 4,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
110,00
 4,40/kg
Bio Today Kokosmelk Bio (200 ml)
Bio
Bio Today Kokosmelk Bio (200 ml)
Bio Today
Waardering:
86% of 100
2,49
Sesamzaad Gepeld
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,95

Sesamzaad gepeld
Sesamzaad Gepeld
250 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,95
 7,80/kg
900 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
Special Price 4,50 Regular Price 4,95
 5,00/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,50
 5,50/kg
22680 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
81,95
 3,61/kg
Your Organic Nature Olijfolie MILD (500 ml)
Bio
Your Organic Nature Olijfolie MILD (500 ml)
Your Organic Nature
Waardering:
98% of 100
5,89
Natural Spices Koriander gemalen (60 gram)
Natural Spices
Waardering:
100% of 100
2,49