Donut cupcakes

0 review
jal.iswell maakte deze donut cupcakes waarmee ze de foodchallenge van februari met het thema 'Cupcakes' won. Bekijk hier haar winnende recept!
Baktijd wordt geladen...
Donut cupcakes

Geef je cupcakes een twist door ze te combineren met donuts. Decoreer ze helemaal naar eigen smaak. In dit recept zijn de cupcakes gevuld met botercrème in verschillende smaken.

  • Aantal porties: 10-12 cupcakes
  • Bereidingstijd: 15-20 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Oven, mengkom, muffinvormpjes, cupcake bakvorm, mixer, snijplank

Bereidingswijze

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en zet de papieren vormpjes in de cupcake bakvorm.
  2. Doe de (goed zachte, maar niet gesmolten) boter in een kom en voeg beetje per beetje de suiker erbij (let op, als je zusto gebruikt, voeg die dan toe in de volgende stap samen met het bakmeel). Mix het mengsel telkens goed door op middelhoge snelheid tot dit een mooi luchtig en lichte massa is.
  3. Voeg nu 1 per 1 de eitjes toe. Ook hier mix je telkens goed door op middelhoge snelheid bij het toevoegen van een eitje.
  4. Voeg nu beetje per beetje het zelfrijzend bakmeel toe en meng telkens goed door op middelhoge snelheid bij het toevoegen van een hoeveelheid bakmeel.
  5. Als laatste voeg je de melk + het vanille en amandelextract toe. Mix nog een minuutje goed door op middelhoge snelheid tot een luchtig en glad beslag.
  6. Pak je cupcake bakvorm erbij met daarin de papieren bakvormpje en vul de vormpjes voor 2/3de met het beslag (dit kan met 2 lepels of een ijsschep). Ik haal er 10 tot 12 cupcakes uit.
  7. Open de oven en zet het bakblik in het midden van de oven op je rooster.
  8. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  9. Open de ovendeur tussentijds niet, zo voorkom je dat de cupcakes eventueel inzakken.
  10. Na 20 minuten kan je even controleren of de cupcakes klaar zijn door met een satéprikker in de cupcakes te prikken. Als er geen nat beslag aan de prikker kleeft kunnen de cupcakes uitgehaald worden. Indien er wel beslag aan de prikker hangt, laat je ze best nog even in de oven tot er geen beslag meer aan de prikker blijft hangen. Let wel, elke oven is anders. Hierdoor kan de baktijd van je cupcakes verschillen met de aangegeven baktijd.
  11. Na het uithalen laat je de bakvorm met cakejes best een minuutje staan op het rooster. Na een minuutje kan je deze er voorzichtig uithalen (tip, met een koffielepel lukt dit goed). Laat helemaal afkoelen op een koel rooster.
  12. Indien je cupcakes iets boller geworden zijn dan gewenst, kan je meteen nadat je de cupcakes uit de oven hebt gehaald een snijplankje op de cupcakes in het cupcake bakvorm leggen. Na ongeveer een halve minuut haal je de snijplank er weer af en zijn je cupcakes mooi plat.
  13. Na het afkoelen kan je de cupcakes eventueel versieren/decoreren. Deze cupcakes heb ik versierd met zowel vanille als chocobotercrème + wat funfetti.
  14. De donuts heb ik gebakken met een restje beslag. Ook hier kan je alle kanten mee uit, wat cacao toevoegen, funfetti, kleurstof, …

Smakelijk!

Donut cupcakes
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Bakrecepten, Zoete recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Zelfrijzend Bakmeel
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 1,75

Niet op voorraad
Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,75
 1,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
32,95
 1,32/kg