Matcha aardbei cupcakes

0 review
LunaraLiao maakte deze matcha aardbei cupcakes waarmee ze de foodchallenge van april met het thema 'Love at first bite' won. Bekijk hier haar winnende recept!
Baktijd wordt geladen...
Matcha aardbei cupcakes

Hoe leuk zien deze cupcakes eruit! De matcha en aardbei maken de cupcake tot een unieke smaakbeleving. Het thema liefde is goed terug te zien in deze mooie creatie.

  • Aantal porties: 12
  • Bereidingstijd: 20 minuten + 20 à 25 minuten baktijd + 2 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: Dunschiller, mengkom, elektrische mixer, garde, cupcakevormpjes, muffinbakvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170C graden.
  2. Meng de cakemeel, bakpoeder en zout door elkaar en zet dit apart.
  3. Breek en meng 2 eieren in een kleine kom en zet opzij. (zorg ervoor dat het 95 gram weegt)
  4. Mix de boter met een elektrische mixer 1 minuut op lage snelheid.
  5. Voeg de suiker toe en mix 3 minuten op gemiddelde snelheid.
  6. Giet 1/7 van de eieren per keer erbij en mix 20 seconden.  Je gaat dus 7 keer ei in je mengsel gieten en elke keer 20 seconden mixen.
  7. Voeg 1/4 van de droge ingrediënten uit stap 1 toe en zeef in je kom met natte ingrediënten. Mix enkele seconden op lage snelheid.
  8. Voeg de yoghurt toe.
  9. Voeg 2/4 van de droge ingrediënten uit stap 1 toe en zeef in je kom. Mix enkele seconden op lage snelheid.
  10. Voeg 1/3 van de melk toe en mix een paar seconden op lage snelheid.  Blijf dit doen voor elk onderdeel.  3/4 droge ingrediënten, dan 2/3 melk na 4/4 droge ingrediënten en tot slot 3/3 melk.
  11. Voeg het vanille-extract toe.
  12. Schep het beslag in de cupcakevorm.
  13. Bak op 170C gedurende 20 à 25 minuten op de bovenste rij.
  14. Laat 2 uur afkoelen voordat je de botercrème toevoegt.
  15. Klop met een elektrische mixer de boter 3 minuten op hoge snelheid of tot het zacht en luchtig is.
  16. Voeg de poedersuiker en matcha poeder toe. Mix eerst op lage snelheid en daarna op hoge snelheid.
  17. Je kunt een beetje melk toevoegen als je een romigere textuur wilt.
  18. Voeg voor de toppings gevriesdroogde frambozen, pistache en vervolgens verse aardbeien met aardbeienjam toe.
Matcha aardbei cupcakes
Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Zoete recepten, Cakerecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 8,95

Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
Pistachenoten Raw Gepeld (Stukjes)
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,95
 25,57/kg
5000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
109,95
 21,99/kg
Biologische matcha poeder
Bio
Matcha Poeder (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
91% of 100

Vanaf 6,50

Biologische matcha poeder
Matcha Poeder (Biologische)
100 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,50
 65,00/kg
20000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
975,00
 48,75/kg
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 3,50/kg
20000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
69,95
 3,50/kg
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 1,99

Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,99
 3,98/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 1,60/kg
Gevriesdroogde Framboos Crunch
De Notenshop
Waardering:
99% of 100

Vanaf 7,95

Gevriesdroogde Framboos Crunch
Gevriesdroogde Framboos Crunch
80 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
7,95
 99,38/kg
2000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
159,95
 79,98/kg