Volkorenbrood met pitten
Annsannen maakte dit volkorenbrood waarmee ze de foodchallenge van april met het thema 'Brood' won. Bekijk hier haar winnende recept!
Baktijd wordt geladen...

Met dit brood kan je bijna niet fout gaan. Dit volkorenbrood heeft een heerlijke vulling van zonnebloempitten, pompoenpitten en lijnzaad.
- Aantal porties: 8 stukken
- Bereidingstijd: 15 minuten + 80 minuten oventijd
- Keukenbenodigdheden: Broodbakvorm, mengkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°. Vet een broodbakvorm in met boter (of olie) en bestuif hem met bloem.
- Meng het meel met de havermout, de pompoen- en zonnebloempitten, het lijnzaad en het zout in een grote kom. Voeg er de olie, yoghurt, honing, bakpoeder en het bicarbonaat aan toe en meng alles goed door elkaar.
- Stort het mengsel in de bakvorm. Leg eventueel nog wat extra pitten op de bovenkant van het brood voor extra crunch. Bak het brood 20 minuten op 180°. Verlaag dan de temperatuur dan naar 150° en bak het nog een uur.
- Haal het brood uit de oven en laat even afkoelen vooraleer het uit de vorm te halen.
- Besmeer met wat goeie boter en smullen maar!

Opmerkingen (0)