Opruim-Zondag: 400 gram chocolade rozijnen melk voor maar €1,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op Cashewnoten ongebrand! Klik hier!

Chocolade pecan "krekels"

0
(0)
Knapperig, romig en onweerstaanbaar, deze chocolade pecan “krekels” zijn pure verwennerij in één hap en perfect voor halloween!
30 min.
Chocolade pecan "krekels"

Griezelig eenvoudig te maken, deze chocolade pecan “krekels”. Ben je niet zo’n fan van het eten van insecten? Maak je dan geen zorgen, want deze snacks van chocolade en pecannoten bezorgen je de kriebels zonder de extra eiwitten van echte insecten.

Voor het beste resultaat tempereer je de chocolade. Dit lijkt op smelten, maar door bij precies de juiste temperatuur de chocolade onder beweging snel af te laten koelen stolt de chocolade snel, slaat de chocolade niet dof uit en wordt het lekker krokant. Volg gewoon de stappen in het recept, dan komt het allemaal goed!

Tip: Het is fijn om een grote hoeveelheid chocolade te hebben om de pecannoten in te dopen. Schenk de chocolade die je over hebt in een mal voor chocolade of een plastic bakje. Zo maak je er gewoon weer een nieuwe reep chocolade van voor een volgend project, of om van te snoepen!

  • Aantal: 8 personen
  • Bereidingstijd: 30 min. + 20 min. wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: magnetronbestendige kunststof schaal, spatel, magnetron, bonbon vorkje, kleine bakplaat of schaal met platte bodem, (keuken)pincet (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Giet de hagelslag op een kleine bakplaat of in een (oven)schaal met platte bodem. Kies de grootste hele pecannoten uit en leg eetbare mini pareltjes voor de ogen klaar.
  2. Doe ⅔ van de chocoladedruppels met alle cacaoboter in een magnetronbestendige kunststof schaal. Verwarm de chocolade steeds 20 seconden op 600 Watt. Spatel tussendoor de chocolade goed door om de warmte te verdelen. Als de chocolade na 3 rondes nog niet begint te smelten, dan kun je het vermogen verhogen naar 850 Watt.
  3. Als de chocolade op wat kleine stukjes na grotendeels is gesmolten, voeg je de overgebleven chocoladedruppels in één keer toe. Spatel de chocolade goed door. Als de toegevoegde chocoladedruppels na goed roeren niet helemaal vanzelf smelten, dan kun je de hele kom met chocolade nog eens 10-15 seconden op 600 Watt bijwarmen. Hoe korter, hoe beter - het moet nét genoeg zijn om de chocolade te smelten.
  4. Doop een pecannoot in de gesmolten chocolade en gebruik een (bonbon) vorkje om hem eruit te vissen. Tik er zoveel mogelijk overtollige chocolade af, om het patroon van de pecannoot zichtbaar te maken.
  5. Leg de met chocola omhulde pecannoot daarna meteen op een bedje van hagelslag (dit worden de pootjes) en leg er met behulp van een keukenpincet twee eetbare pareltjes of muisjes op als oogjes.
  6. Ga zo verder tot je genoeg kriebelbeestjes hebt. Als de chocolade te dik begint te worden dan kun je het 10-15 seconden bijwarmen op 600 Watt. Overgebleven chocolade kun je in een chocolade mal of plastic bakje gieten en opnieuw gebruiken voor een ander project of opeten als chocoladereep. Laat de chocolade pecan krekels 20 minuten uitharden en schep ze uit de hagelslag. Enjoy!

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pecannoten gebrand ongezouten
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 7,50

Pecannoten gebrand ongezouten
Pecannoten gebrand ongezouten
Callebaut Chocolade druppels melk
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 7,95

Callebaut Chocolade Druppels Melk
Callebaut Chocolade druppels melk
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Callebaut Chocolade druppels puur 54%
Cacaoboter
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 12,50

Cacaoboter
Cacaoboter
Cacaoboter (bio)
Bio
Cacaoboter (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 19,95

Niet op voorraad
Cacaoboter (bio)
Cacaoboter (bio)
Callebaut chocolade hagelslag puur
Callebaut chocolade hagelslag puur