Chocolade koffie bananenbrood

Koffie en chocolade zijn een gouden combi. De bittere smaak van de koffie past perfect met de wat zoetere smaak van chocolade. Voeg deze twee producten samen en je hebt een hele warme smaken combinatie.
De koffie is niet overheersend in deze cake, maar versterkt juist de chocolade. Hierdoor krijg je een heerlijk bananenbrood vol stukjes chocolade en eventueel wat amandelen. Lekker bij de koffie, als ontbijt of geroosterd met een bolletje ijs!
Aantal porties: 10 plakken
Bereidingstijd: 10 min + 45 oventijd
Keukenbenodigdheden: oven, cakeblik, bakpapier, koffiezetapparaat, beslagkom en een garde.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
- Zet koffie en laat deze afkoelen.
- Prak de banaan fijn.
- Roer de eieren, koffie, havermeel, amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder, kaneel en het zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
- Schep als laatste de chocolade door het beslag en optioneel wat gehakte amandelen.
- Schenk het beslag in het cakeblik en bak je cake voor 45 a 50 minuten af in de oven.
- Laat afkoelen en versier eventueel nog met wat gesmolten chocolade en amandelen.

















Opmerkingen (0)