Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Chocolade koffie bananenbrood

0
(0)
Koffie en chocolade vormen een gouden combinatie! De bittere koffiesmaak versterkt de heerlijke chocolade in dit bananenbrood. Vol chocoladestukjes en amandelen, heerlijk bij koffie, ontbijt of met een bolletje ijs.
10 min. + 40 min. oventijd
Chocolade koffie bananenbrood

Koffie en chocolade zijn een gouden combi. De bittere smaak van de koffie past perfect met de wat zoetere smaak van chocolade. Voeg deze twee producten samen en je hebt een hele warme smaken combinatie.

De koffie is niet overheersend in deze cake, maar versterkt juist de chocolade. Hierdoor krijg je een heerlijk bananenbrood vol stukjes chocolade en eventueel wat amandelen. Lekker bij de koffie, als ontbijt of geroosterd met een bolletje ijs!

Aantal porties: 10 plakken
Bereidingstijd: 10 min + 45 oventijd
Keukenbenodigdheden: oven, cakeblik, bakpapier, koffiezetapparaat, beslagkom en een garde.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  2. Zet koffie en laat deze afkoelen.
  3. Prak de banaan fijn.
  4. Roer de eieren, koffie, havermeel, amandelmeel, bakpoeder, cacaopoeder, kaneel en het zout doorheen totdat je geen klontjes meer hebt.
  5. Schep als laatste de chocolade door het beslag en optioneel wat gehakte amandelen.
  6. Schenk het beslag in het cakeblik en bak je cake voor 45 a 50 minuten af in de oven.
  7. Laat afkoelen en versier eventueel nog met wat gesmolten chocolade en amandelen.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Ontbijt recepten, Dessert recepten en getagged met Amandelmeel, Cacaopoeder, Havermeel

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Amandelen bruin ongebrand (bio)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 7,50

Biologische bruine amandelen
Amandelen bruin ongebrand (bio)
Cacaopoeder (bio)
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 5,95

Cacaopoeder (bio)
Cacaopoeder (bio)
Amandelmeel (bio)
De Notenshop
Waardering:
98% of 100

Vanaf 6,75

Biologische amandelmeel
Amandelmeel (bio)
Kokosbloesemsuiker (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 6,95

Kokosbloesemsuiker (bio)
Kokosbloesemsuiker (bio)
Havermeel volkoren (bio)
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,95

Havermeel volkoren (bio)
Havermeel volkoren (bio)
Callebaut Bakvaste chocolade druppels puur
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 7,95

Callebaut Bakvaste Chocolade Druppels Puur
Callebaut Bakvaste chocolade druppels puur
Baking soda bicarbonaat
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 2,49

Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda bicarbonaat
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
Kaneel gemalen ceylon
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Kaneel Gemalen Ceylon
Kaneel gemalen ceylon
Appelazijn (Biologisch) 1000 ml
De Notenshop
Waardering:
98% of 100
4,49