Chocolade courgette muffins
Overheerlijke chocolade muffins met een verrassend zachte bite, dankzij de courgette, proef je puur genot bij elke hap!
30 min.

Wanneer de courgettes je om de oren vliegen; uit eigen tuin, van de markt of zomaar ineens in je groentela, is het tijd om creatief te worden. Deze chocolade courgette muffins zijn een heerlijke manier om die overvloed aan courgettes een smakelijk nieuw leven te geven. Ze zijn zacht en vol van smaak.
- Aantal porties: 12
- Bereidingstijd: 30 min
- Keukenbenodigdheden: weegschaal, rasp en een muffinblik
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en doe papieren muffinvormpjes in een muffinvorm.
- Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor tot alles gesmolten is en glad. Laat iets afkoelen.
- Doe het chocolademengsel in een grote kom. Voeg de eieren, vanille, griekse yoghurt, kristalsuiker en basterdsuiker toe en roer goed door elkaar.
- Meng in een andere kom de bloem, cacaopoeder, zout en baksoda. Voeg dit toe aan het natte mengsel en roer kort door tot je een beslag hebt. Niet overmixen.
- Spatel de geraspte courgette erdoor. Het beslag is vrij dik, dat hoort zo.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes.
- Bak de muffins 20–25 minuten, of tot een prikker er schoon uitkomt.
- Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm, daarna op een rooster volledig laten afkoelen.

Opmerkingen (0)