Zodra je je weckpot opent, komt de heerlijke geur van deze bounty granola je al tegemoet. Een tropische combinatie van kokos, knapperige noten en de heerlijke smaak van chocolade geeft deze granola een ware smaaksensatie. En dan te bedenken dat deze granola je alles te bieden heeft voor een gezond ontbijtje.

Ingrediënten bounty granola

  • 200 gr glutenvrije havermout
  • 75 gr hazelnoten
  • 75 gr amandelen
  • 3 el kokosolie
  • 60 ml ahornsiroop
  • 0,5 tl vanille extract
  • 3 el cacao
  • 70 gr geraspte kokos
  • 100 gram pure chocolate chips

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Smelt de kokosolie in een pannetje. Meng de havermout, hazelnoten, amandelen samen met de ahornsiroop, vanille en de kokosolie goed door elkaar. Voeg hier de cacao bij en meng nogmaals goed door elkaar. Spreid het mengsel uit over de bakplaat en bak in 20-25 minuten goudbruin. Schep het mengsel regelmatig om en blijf controleren of het niet te hard gaat. Laat na de baktijd de granola afkoelen en voeg als het is afgekoeld de kokos en de chocolate chips toe.

Je kunt de granola 2 weken bewaren in een grote weckpot, maar ik vraag me af of dit nodig is (hihi)!

Eet je granola met (plantaardige) yoghurt, kwark of ook heerlijk over je smoothie bowl. Heb je ook al eens deze appelsnack met granola geprobeerd?

 

Geniet ervan!