Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Blauwe bessen tartelettes met witte chocolade ganache

0
(0)
Met dit recept kun je deze lekkere taartjes zelf maken, je moet er even de tijd voor nemen maar het resultaat mag er dan zeker zijn! 
3 uur (inclusief rijstijd)
Blauwe bessen tartelettes met witte chocolade ganache

Tartelettes, kleine taartjes die je waarschijnlijk al wel eens bent tegengekomen bij de patissier of bakker. Je ziet ze met oneindig veel verschillende vullingen, voor ieder wat wils!

  • Aantal porties: 10 kleine tartelettes
  • Bereidingstijd: 3 uur
  • Benodigdheden: 10 tartelette vormpjes met een diameter van 6 cm, een handmixer of keukenmachine, oven, staafmixer of klein hakmolentje en een deegroller

Bereidingswijze

  1. Idealiter bereid je de ganache, jam en het deeg al een dag van tevoren, zodat het volledig is afgekoeld voor gebruik! Het deeg is makkelijker mee te werken als het koud is, dus ook dit is handig om al een dag eerder voor te bereiden.
  2. Voor de witte chocolade ganache verwarm je op middelhoog vuur de slagroom samen met het merg uit een vanille stokje. Voeg het stokje er ook bij, want hier zit nog veel smaak aan en in. Verwarm het mengsel al roerend voor +- 20 minuten. Laat het niet koken maar gewoon zachtjes verwarmen. Giet het roommengsel daarna door een zeef in een bakje of kom en dek direct af met plasticfolie. Wanneer het afgekoeld is, zet je dit een nacht in de koelkast. 
  3. Voor de jam verwarm je de blauwe bessen op middelmatig vuur in een steelpannetje. Dit doe je samen met de suiker en de citroenrasp. Wanneer alle bessen zacht zijn geworden, mag het vuur uit. Pureer het vervolgens met de staafmixer tot een gladde jam en zet ook dit een nacht in de koelkast.
  4. Voor het deeg meng je alle droge ingrediënten door elkaar en voeg je daarna de koude boterblokjes toe. Met een keukenmachine gaat dit het snelst, maar met de hand kan ook! Meng tot het de structuur van nat zand heeft en voeg daarna eerst de helft van het ei toe. Kijk dan hoe het deeg eruit ziet! Het moet een stevig deeg zijn en zeker niet te nat. Wel moet het makkelijk een bol vormen die zijn vorm behoudt. Als het deeg nog te droog is, mag er nog wat ei bij. Verdeel het deeg in 2 stukken en maak het plat. Dan mag het vervolgens in vershoudfolie de koelkast in. De reden dat je het deeg plat maakt, is omdat je het dan makkelijker kunt uitrollen.
  5. De volgende dag: verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het deeg een kwartiertje van tevoren uit de koelkast om iets op kamertemperatuur te komen.
  6. Haal de ganache uit de koelkast en klop deze enkele minuten kort door met een handmixer of keukenmachine. Schep de ganache en jam in 2 aparte spuitzakken. Mocht je geen spuitzakken hebben of willen gebruiken, dan kun je de vormpjes natuurlijk ook gewoon vullen met een lepel.
  7. Vet de tartelette vormpjes in met zachte boter. Rol de ene helft van het deeg tussen 2 bakpapiertjes uit tot een dikte van 3mm. Steek hier 10 bodempjes voor de tartelettes uit met 1 van de vormpjes. Leg alle bodempjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet hier de tartelette vormpjes overheen.
  8. Rol de andere helft van het deeg op dezelfde manier en met dezelfde dikte uit. Snijd hier met een mes lange stroken van. Dit zijn de zijkanten van de tartelettes. Bekleed alle vormpjes volledig en prik enkele gaatjes in de bodem. Bak de tartelette bodems voor 12-15 minuten af. Je wilt ze zeker niet te donker hebben, dus houd ze goed in de gaten! Iedere oven is anders. 
  9. Laat de bodems volledig afkoelen en vul ze driekwart met de witte chocolade ganache. Doe daarop een laagje van de blauwe bessen jam. Maak de tartelettes af met verse blauwe bessen en wat citroenrasp en geniet! 

TIP: Mocht je nog geen ervaring hebben met het maken van tartelettes, op internet zijn genoeg video’s te vinden. Dit kan je zeker helpen! Bewaar de tartelettes in de koelkast, dan blijven ze zeker een paar dagen goed. 

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten en getagged met Amandelmeel, Citroen, Tarwebloem

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Amandelmeel
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 4,50

Amandelmeel
Amandelmeel
350 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
4,50
 12,86/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,95
 9,95/kg
12500 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
99,95
 8,00/kg
Callebaut Chocolade Druppels Wit
Callebaut
Waardering:
98% of 100

Vanaf 9,50

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade Druppels Wit
500 gram zak
Info
De voorraad wordt opgehaald
9,50
 19,00/kg
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,50
 18,50/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
163,95
 16,40/kg
Vanillestokjes (3 stuks)
De Notenshop
Waardering:
94% of 100
6,95
Tarwebloem gebak (Biologische)
Bio
Tarwebloem gebak (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
99% of 100

Vanaf 2,95

Tarwebloem gebak (Biologische)
Tarwebloem gebak (Biologische)
1000 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,95
 2,95/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
52,50
 2,10/kg
Poedersuiker
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 2,45

Niet op voorraad
Poedersuiker
Poedersuiker
500 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
2,45
 4,90/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
82,95
 3,32/kg
Gevriesdroogde Blauwe Bessen
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,50

Gevriesdroogde blauwe bessen
Gevriesdroogde Blauwe Bessen
80 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
6,50
 81,25/kg
300 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
21,95
 73,17/kg