Paastaart

0 review
Pasen is bij uitstek een tijd om met een groot gezelschap uitgebreid te ontbijten, brunchen of lunchen. Na al die hartige hapjes is het tijd voor iets lekkers bij de koffie. Hoe leuk is het dan om een taart in Paasthema te maken!
Baktijd wordt geladen...
Paastaart

Je kunt deze Paastaart rustig een dag van tevoren maken, zodat je er op het moment zelf geen omkijken meer naar hebt en je je volledig op de visite kunt richten. Zullen ze verrast zijn als je de taart aansnijdt en de Paaseitjes eruit vallen?

Tip: door de cakes een dag een eerder te bakken zijn deze makkelijker te snijden en zullen ze minder kruimelen bij het in elkaar zetten van de Paastaart. Verpak de cakelagen in dat geval tot gebruik in vershoudfolie.

  • Aantal porties: Voor een taartje van 18-20 cm ø, voldoende voor 12 personen
  • Bereidingstijd: 60 minuten
  • Oventijd: 45 minuten
  • Keukenbenodigdheden: mixer met platte klopper, 4 ronde bakvormen van 18-20 cm ø, bakpapier, bakspray (optioneel), ronde uitsteekvorm of glas, bakspatel, gladde taartschraper

Hoe maak je een paastaart?

1. Verwarm de oven voor op 160º C hete lucht (of 175º C boven- en onder warmte). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn en de boter zacht is.

Ingrediënten

2. Klop de boter met de suiker tot een luchtige egale massa die wit van kleur is. Let op: dit kan wel tien minuten duren.

Ingrediënten

3. Klop de eieren een-voor-een door het beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Voeg het vanille extract toe.

Ingrediënten

4. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout twee keer door elkaar zodat alles goed gemengd is. Voeg om-en-om de bloem en de karnemelk in drie delen toe aan het beslag. Klop het tussentijds kort maar zorgvuldig door.

Het beslag

5. Bekleed vier bakvormen met bakpapier. Vet ze licht in met wat neutrale olie of bakspray en bestuif licht met bloem. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakvormen en bak de cakes in het midden van de oven in 45-55 minuten gaar. De cakes zijn klaar als een cocktailprikker in het midden gestoken er droog (zonder beslag) uitkomt. Laat de cakes helemaal afkoelen op een rooster en verpak ze tot gebruik in vershoudfolie.

Tip: Elke oven is anders: begin vanaf 40 minuten met testen en pas zo nodig de temperatuur van de oven aan.

Bakvormen

6. Snijd eventueel de bovenkant van de cakes recht als ze bol geworden zijn tijdens het bakken en haal met behulp van een uitsteker of glas uit drie van de vier cakes een rondje uit het midden.

Stukken cake

7. Klop het instant cream poeder met water en melk in drie minuten op de hoogste versnelling tot een romige frosting. Verdeel de frosting over drie bakjes en breng op kleur met behulp van de levensmiddelenkleurstof (maak bijvoorbeeld de helft geel, een kwart lichtroze en laat een kwart wit).

Frosting

8. Leg een van de cakes met een gat erin op een plat bord of taartkarton. Verdeel een deel van de (gele) frosting in een egale laag over de cake en leg de volgende laag er bovenop. Ga zo verder met de volgende laag cake.

Vul daarna het gat van de stapel cakes met paaseitjes van verschillende grootte, maar zorg ervoor dat ze aan de bovenkant niet boven het gat uitkomen. Leg de cake zonder gat er ondersteboven op en druk deze eventueel iets aan om ervoor te zorgen dat de bovenkant van de taart recht is.

Paastaart

9. Besmeer de taart rondom royaal met frosting in verschillende kleuren, bijvoorbeeld roze aan de bovenkant, wit in het midden en geel onderaan. Draai het bord terwijl je de frosting glad strijkt met een taartschraper. Vul eventueel ontstane gaten in de frosting op en ga zo verder tot de taart rondom en bovenop omsloten is door frosting en de kleuren in elkaar overlopen.

Versier de buitenkant van de taart naar wens met extra paaseitjes en decoratie en bewaar de taart tot gebruik in de koelkast. Wanneer je de taart aansnijdt zullen de paaseitjes eruit vallen!

Paastaart

Chocolade Paastaart en andere variaties

De heerlijke frosting van de deze taart tover je in een handomdraai om tot een chocolade-variant door er 1-2 eetlepels cacao aan toe te voegen.

Gooi de uitgesneden binnenkanten niet weg! Hiervan kun je schattige mini gebakjes maken. Of vries de eventueel bijgesneden bovenkanten in voor een later moment. Deze zijn perfect om cakepops of cakesicles mee te maken.

Geen karnemelk in huis? Je kunt dit vervangen door 2 delen volvette yoghurt met 1 deel water of door 1 ½ el citroensap toe te voegen aan gewone melk (laat dit voor gebruik een paar minuten staan). Heb je maar 2 dezelfde bakvormen? Maak dan eerst de helft van het beslag en bak de taarten in twee keer.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Taart recepten en getagged met Vanille extract

Opmerkingen (1)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 2,25

Bakpoeder
Bakpoeder
150 gram
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,25
 15,00/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
39,95
 4,00/kg
Instant Cream
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 8,50

Instant cream poeder
Instant Cream
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,50
 8,50/kg
15000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
110,00
 7,33/kg
Zeeuwse Bloem
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,50

Zeeuwse Bloem
Zeeuwse Bloem
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,50
 1,50/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,50
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
29,95
 1,20/kg