Marmercake

0 review
Naast dat deze cake er erg mooi uit ziet, is hij ook nog eens heerlijk door de combinatie van vanille en chocolade!
Baktijd wordt geladen...
Marmercake

Marmercake ziet er niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker. Een heerlijk luchtige vanillecake met een swirl van chocoladecake. Het beste van beide werelden! Het leukste gedeelte is dat je twee heerlijke soorten beslag door elkaar mag roeren voor die prachtige swirl.

  • Aantal porties: 12 plakken cake
  • Bereidingstijd: 15 min. + 60 tot 70 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: oven, cakevorm, bakpapier, mengkom en mixer

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 170C en bekleed een cakevorm met bakpapier en boter.
Ingrediënten marmercake

2. Klop de bloem, boter, suiker, vanille, karnemelk en eieren in een middelgrote kom tot een glad beslag.

Marmercake

3. Neem ⅓e van het beslag en doe dit in een aparte kom. Voeg de extra karnemelk, cacao en gesmolten chocolade aan 1/3e van het beslag toe en mix tot een geheel.

Marmercake

4. Optioneel, maar het is aangeraden om beide soorten beslag in een spuitzak te doen om een mooi marmereffect te creëren.

Marmercake

5. Spuit het beslag om en om in je cakevorm en geef het op het laatst nog een swirl door er met een mes in te roeren. Roer echter niet te veel anders verlies je het marmer effect.

Marmercake

6. Bak op 170C voor 60-70 minuten of tot een sateprikker schoon uit je cake komt.

Marmercake

Een manier om je cake nog lekkerder te maken is door hem eventueel te bedekken met gesmolten chocolade met stukjes hazelnoot. Echter is deze smeuïge marmercake zo ook al ontzettend lekker.

Maar waarom maken we gebruik van meel en niet bloem? Welke functie heeft zelfrijzend bakmeel in dit recept? In de blog 'Verschil tussen meel en bloem' leggen we alles uit over meel, bloem én een stukje over zelfrijzend bakmeel.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Snacks recepten en getagged met Cacaopoeder, Chocolade, Vanille extract

Opmerkingen (2)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Chocolade Druppels Puur 54,5%
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 4,95

Chocolade Druppels Puur 54,5%
Chocolade Druppels Puur 54,5%
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
4,95
 9,90/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
8,95
 8,95/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
74,95
 7,50/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
22,95
Cacaopoeder
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,95

Cacaopoeder
Cacaopoeder
350 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,95
 11,29/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
145,00
 5,80/kg
Zelfrijzend Bakmeel
De Notenshop
Waardering:
92% of 100

Vanaf 1,75

Zelfrijzend Bakmeel
Zelfrijzend Bakmeel
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
1,75
 1,75/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
32,95
 1,32/kg