Brownie

0 review
Deze brownie is het beste van beide werelden, een krokant exterieur met een ultra fudgy en smeuïge binnenkant. Jum!
Baktijd wordt geladen...
Brownie

Ben je meer van fan de knapperige randjes van een brownie, of juist van dat zachte middenstuk? Met dit recept hoef je niet meer te kiezen! Het is het recept voor de echte chocolade liefhebber en onmisbaar in je basis bak repertoire.

  • Aantal porties: 9-12 porties
  • Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. oventijd
  • Keukenbenodigdheden: Oven, brownie of vierkante bakvorm

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar. Verwarm de oven voor op 160º C en bekleed de bakvorm met bakpapier en boter.
Ingrediënten brownie

2. Smelt je boter in een steelpannetje, giet de hete gesmolten boter over je chocolade en laat het 1 minuut staan.

voorbereiding brownie

3. Roer de boter en chocolade tot een egale massa en zet dit apart.

Voorbereiding brownie

4. Klop je eieren, suiker & vanille met de mixer op een hoge stand voor zo’n 3 minuten, of tot je eieren luchtig en licht van kleur zijn. Het opkloppen van de eieren gaat zorgen voor die welbekende krakende top van een brownie.

5. Giet je chocolademengsel bij je eieren en mix tot een egale massa.

6. Voeg je bloem, cacao & zout toe en mix tot net gecombineerd.

7. Giet je beslag in een ingevette en met bakpapier bekleedde bakvorm, bak voor ongeveer 20* minuten op 160 graden.

Let op! De baktijd is afhankelijk van je bakvorm, als je een hogere vierkante vorm hebt reken je 20-25 minuten. Als je een plattere, rechthoekige vorm heb is de brownie na 20 minuten al klaar. Je wilt dat de zijkanten gebakken zijn maar het middelste deel nog licht wobbelig is. Ook wil je dat wanneer je er een sateprikker in steekt er nog smeuige kruimels blijven hangen. Nat beslag op de prikker is te kort gebakken, geen kruimels op de pirkker is te lang gebakken.

afronding brownie

8. Laat de brownie volledig afkoelen en het liefst een nachtje in de koelkast staan voor het beste resultaat. Snijdt de brownie in stukken en genieten maar!

Variatie

Je kunt enorm veel toevoegingen doen aan een brownie, voeg bijvoorbeeld walnoten, hazelnoten, verse frambozen of brokken melk chocolade toe. Ook kun je een cheesecake swirl toevoegen, enorm veel mogelijkheden dus! Al is deze brownie stiekem zo kaal ook al heerlijk

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 3,00/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
49,95
 2,00/kg
Vanille Extract (100 gram)
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Niet op voorraad
Chocolade Druppels Puur 70,5%
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 5,95

Chocolade Druppels Puur 70,5%
Chocolade Druppels Puur 70,5%
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
5,95
 11,90/kg
10000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
89,95
 9,00/kg
Rietsuiker (Biologische)
Bio
Rietsuiker (Biologische)
De Notenshop
Waardering:
88% of 100

Vanaf 2,50

Rietsuiker (Biologische)
Rietsuiker (Biologische)
750 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 3,33/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
59,95
 2,40/kg
Tarwebloem (Type 550)
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 1,50

Tarwebloem type 550
Tarwebloem (Type 550)
1000 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
1,50
 1,50/kg
25000 gram baal
Info
De voorraad wordt opgehaald
29,95
 1,20/kg