Bananenbrood recept

3 reviews
Het beste bananenbrood bak je met overrijpe bananen. Hoe bruiner de bananen, hoe zoeter en smeuiger het bananenbrood zal worden. Dat maakt bananenbrood een hele goede bestemming voor bananen met plekjes die zijn blijven liggen in de fruitschaal. Om de bananen sneller te laten rijpen kun je ze van de tros loshalen en een paar dagen in een papieren zak buiten de koelkast bewaren.
15 min. + 60 min. oventijd
Bananenbrood recept

Voor dit makkelijke bananenbrood heb je maar één kom en geen mixer nodig. De hoeveelheden komen niet zo precies. Bananenbrood is daarom extra leuk om samen met kinderen te maken! Onderaan het recept vind je nog een aantal heerlijke variaties.

  • Aantal porties: Voor een cake van 25 x 11 cm
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Oventijd: 55-65 minuten
  • Keukenbenodigdheden: Mengkom, garde, zeef, spatel, cakevorm, bakpapier

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 170º C. Zet alle ingrediënten klaar. Zorg dat de boter heel zacht is (verwarm zonodig even in magnetron of pan).

Ingrediënten voor bananenbrood

2. Prak de bananen tot een zacht papje. Hoe rijper de bananen, hoe makkelijker dit gaat.

Bananenbrood beslag

3. Voeg suiker, boter, vanille, eieren en melk toe en klop alles goed door elkaar.

Beslag voor bananenbrood

4. Zeef de bloem met kaneel, baking soda en zout boven de kom en spatel dit door het beslag.

Beslag voor bananenbrood

5. Verdeel het beslag over een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin. Het bananenbrood is klaar als een cocktailprikker in het midden gestoken er droog (zonder beslag) uitkomt. Laat het bananenbrood 15 minuten afkoelen en verwijder daarna uit de vorm.

Bananenbrood in bakblik vers uit de oven

Chocolade-bananenbrood en andere variaties 

De bananen doen al het werk in dit makkelijke recept voor bananenbrood, het kan eigenlijk niet mislukken! Speltmeel, amandelmeel, kokosmeel of havermout: het kan allemaal. In plaats van melk kun je ook crème fraîche, yoghurt of zelfs appelmoes gebruiken. En iedere soort suiker zal weer net een andere smaak geven. 

Met alleen een handje chocoladedruppels tover je dit recept al om tot een luxe chocolade-bananenbrood, maar ook koffie met walnoten is een heerlijke combinatie. Of voeg eens verse bosbessen aan het beslag toe voor een frisse fruitvariatie!

Eet jij je bananenbrood met wat zachte gezouten roomboter, extra (roomkaas) glazuur of toch gewoon au naturel? We zijn benieuwd naar jullie creaties!

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Basisrecepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Himalaya zout fijn wit
Himalaya zout fijn wit De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 1,50

Vanille Extract (100 gram)
Vanille Extract (100 gram) De Notenshop
Waardering:
95% of 100
23,95
Baking soda (Bicarbonaat)
Baking soda (Bicarbonaat) De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 2,50

Tarwebloem (Patent)
Tarwebloem (Patent) De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 1,50

Gemalen ceylon kaneel van De Notenshop
Ceylon Kaneelpoeder (100 gram) De Notenshop
Waardering:
96% of 100
4,25