American pancakes recept

2 reviews
Niets lekkerder dan in het weekend uitgebreid ontbijten met een stapel fluffy American pancakes. Top ze met een klont boter, maple syrup en vers fruit voor een feestje op je bord. Overgebleven pancakes kun je de volgende dag kort opwarmen in de pan, magnetron of oven.
10 min.
American pancakes recept

Geen maïzena in huis? Geen probleem! Vervang de maïzena door extra bloem. Je hoeft de droge ingrediënten in dat geval maar één keer te zeven. Voor extra dikke luchtige pancakes kun je de eieren scheiden en het eiwit apart opkloppen. Spatel dit vlak voor het bakken voorzichtig door het beslag. De overige ingrediënten en hoeveelheden blijven hetzelfde. 

  • Aantal porties: Voor ongeveer 20 kleine pannenkoekjes, ruim voldoende voor 4 personen.
  • Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten wachttijd (optioneel) + baktijd.
  • Keukenbenodigdheden: Garde, maatschepje of ijsschep, koekenpan en een bakspatel.

1. Verzamel alle ingrediënten op kamertemperatuur.

Alle ingrediënten voor american pancakes.

2. Roer de droge ingrediënten met een garde door elkaar en zeef dit twee keer zodat alles goed gemengd is.

Alle droge ingrediënten voor American pancakes gemengd.

3. Voeg de natte ingrediënten toe en kluts kort met een garde door elkaar. Roer niet te lang: kleine klontjes zorgen voor een dikker (en dus luchtiger) beslag. Optioneel: laat het beslag 30 minuten staan om de soda te activeren.

Alle ingrediënten voor American pancakes gemengd.

4. Verwarm een koekenpan met boter of olie op middelhoog vuur. Schep of giet het beslag met behulp van een maatschepje of ijsschep in drie kleine porties in de pan. Gebruik de achterkant om het beslag iets uit te spreiden als het erg dik is. Als het beslag makkelijk uitloopt (afhankelijk van het type karnemelk) is dit niet nodig.

American pancakes beslag in de pan.

5. Keer de pancakes met behulp van een bakspatel zodra er kleine belletjes op het oppervlak verschijnen en bak ze aan beide kanten goudbruin. Ga zo verder tot het beslag op is. Houdt de pancakes ondertussen warm tussen twee borden.

American pancakes goudbruin gebakken in de koekenpan.

6. Maak per persoon een stapel van 5 pancakes en serveer met boter, maple syrup, poedersuiker en vers fruit naar keuze.

American pancakes met stroop, boter en verse aardbeien.

Variatie tips

Je kunt alle kanten op met de toppings voor deze American pancakes. De klassieke combinatie met aardbeien wordt extra feestelijk door er nog een toef slagroom of chocoladesaus aan toe te voegen. Of wat dacht je van plakjes banaan met gesuikerde stukjes pecannoten?

Dit bericht is geplaatst in: Ontbijt recepten, Bakrecepten, Pannenkoeken recepten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie