Een fijn basisrecept voor heerlijke havermoutkoekjes is altijd handig. De meeste ingrediënten zal je wel in huis hebben, dus niets staat je in de weg om hier direct een flinke hoeveelheid van te maken. Omdat je geen geraffineerde suikers nodig hebt om dit koekje toch heerlijk te laten smaken, is het ook perfect voor in de lunchtrommel of als een snel ontbijt als je echt niet kan stoppen voor ontbijt.

Ingrediënten voor 8 - 12 koekjes:

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180 en doe een vel bakpapier op een bakplaat. Zet deze apart.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een ruime kom en roer even door.
  3. Kluts in een schenkbeker de eieren met de kokosolie en het zoet en vanille door elkaar en schenk dit bij de droge ingrediënten.
  4. Roer om en om totdat je een kleverig deeg hebt dat makkelijk tot balletjes te vormen is. Wanneer het deeg te droog is, voeg dan tot 6 eetlepels water toe, één eetlepel tegelijk.
  5. Maak je handen nat en rol balletjes van het deeg.
  6. Druk de balletjes plat op de bakplaat.
  7. Bak de koekjes in 15 - 20 minuten gaar en goudbruin.

Laat de koekjes goed afkoelen, ze worden dan nog iets knapperig. Je kan deze overheerlijke havermout koekjes in een luchtdichte doos tot een week bewaren!

Havermoutkoekjes zijn er natuurlijk in allerlei soorten en maten. Dit recept is een fijn basis recept, een waar je eindeloos mee kunt variëren. Je maakt een lekkere, simpele én gezonde snack binnen een handomdraai. Voeg bijvoorbeeld diverse noten, gedroogd fruit of stukjes chocolade toe om je eigen variant te maken.

Laat me weten in de reacties welke variant jij zou proberen!