Niets is lekkerder dan een heerlijk zoet, maar toch gezond tussendoortje op voorraad. Zo uit de koelkast mee in de tas of lekker meteen om op te eten met een kop thee. Met deze bananen-wortelcake zit je helemaal goed. Met als basis geroosterd amandelmeel dat van zichzelf laag in koolhydraten is, is dit tussendoortje perfect in balans. Kan jij stoppen na 1 plakje?

Wat heb je nodig voor de bananen wortelcake?

 

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 190C en vet een cakeblik in met spray of vouw hier een bakpapier in.
  • Voeg alle droge ingrediënten bij elkaar in een kom (amandelmeel, kokos, bakpoeder, baking soda en de kaneel) en meng dit door elkaar.
  • Prak in een andere kom 2 bananen tot puree en mix hierbij de eieren. Voeg hierna de amandelmelk, de (gesmolten) kokosolie, amandelpasta en de vanille extract toe en mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  • Voeg de droge ingrediënten hierbij en mix goed door elkaar. Spatel tot slot de geraspte wortels erdoor.
  • Giet het beslag in het cakeblik.
  • Snijd de 3e banaan in plakjes en leg deze op de cake.
  • Bak de cake in 55 minuten gaar en goudbruin in de oven. Check met een prikker of je cake gaar is, komt deze er schoon uit dan is je cake goed. Bak anders nog 10 minuten door met de oven uit.

 

Geniet ervan!