artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Appeltaart Deluxe!

Geplaatst op 21 november 2016 door Oh MY Pie | 0 reacties

Deze luxe bolide kwam linea recta de oven uit rijden over een heuse rode loper nadat de baktijd verstreken was. Ik wist meteen dat het goed zat! Een luxueus ontbijt waar je u tegen zegt! Alle smaken, geuren en kleuren van een échte appeltaart maar dan in de vorm van een ontbijttaartje met enkel voedzame ingrediënten. Ik ontdekte in een creatieve bui dat de combinatie van amandel- en cashewnotenmeel een winnaar is! Deze smaaksensatie is ongelofelijk! Een gouden duo, waar ik nog niet eerder over na had gedacht. De structuur van het taartje is zo fijn, smaakvol en ook nog eens voedzaam. Gevolgd door een friszuur appeltje bedekt onder een bedje van ricotta. Deze zeer jonge kaas geeft jouw Pareltje net dat beetje extra, waardoor de Bolide de stempel Deluxe mag ontvangen. Afgetopt met een smakelijke appelcompote! En als je denkt: “Dit lukt mij nooit!”. Probeer het gewoon eens, wedden dat jij dit ook kunt?!

Wat heb je nodig?

Springvorm advies: Ik gebruikte een mini cakevorm van 15 cm. Gewoon bij de AH te koop. Je kan ook gewoon een rond bakvormpje gebruiken van 10 a 12 cm.

Ingrediënten:

  • 25 gr. amandelmeel
  • 25 gr. cashewnotenmeel of boekweitmeel
  • 1 appel geraspt
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 el honing, agavesiroop of kokosbloesemsuiker
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 2 el ricotta of roomkaas of kokosyoghurt
  • 100 gr. appelmoes of appelcompote

 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven op 170 graden Celsius hetelucht.
  2. Rasp een kleine appel en doe de rasp in een mengkom.
  3. Voeg vervolgens de melen, het bakpoeder, de speculaaskruiden, het ei en het zoetmiddel toe.
  4. Roer deze ingrediënten stevig door elkaar zodat er glad beslag ontstaat. Is het beslag te stevig? Voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe.
  5. Drapeer de helft van het beslag in een springvormpje. Verspreid hier vervolgens de ricotta of kokosyoghurt overheen.
  6. Dek het smakelijke goedje af met het overige beslag en druk hier vervolgens de amandelen in.
  7. Top deze kleurrijke bolide af met de appelcompote.
  8. Zet het bakvormpje vervolgens 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  9. Snijd de overige aardbeien door de midden en maak er een hartje van. Strooi deze rondom die prachtige witte Parels zodat er een waar kunstwerkje ontstaat.
  10. Wanneer het taartje klaar is kun je genieten van een heerlijke traktatie!

Geniet ervan! Je hebt het verdiend!

Bewaartip: Je kunt het taartje 4 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Tevens kun je deze Kleurrijke Kanjer ook invriezen.


Over Oh MY Pie

Wie is dan die dame achter ‘Oh My Pie?’ Ik ben Marike een enthousiaste, creatieve en vrolijke meid van 28 lentes jong. In het dagelijkse leven werk ik in het VMBO. Naast het lesgeven is ben creatief met woorden, schilderen en met taarten. Door de diagnose coeliakie heb ik mijn leven drastisch aan moeten passen. Ik weet van mijn glutenvrije ‘last’ een feestje te maken in de keuken. Met passie en creativiteit maak ik van enkele pure ingrediënten prachtige creaties. Zowel hartig als zoet gaan er in als koek! Voor De Notenshop maak ik regelmatig recepten en schrijf ik informatieve blogs, dat is echt een feest om te doen! Deze deel ik dan ook graag met jullie, zodat ook jij aan de slag kan gaan in de keuken! Neem gerust een kijkje op mijn website: www.ohmypie.nl Of volg mij via Facebook: www.facebook.com/ohhmypie of Instagram: www.instagram.com/oh.my.pie

Deel dit artikel
Geef een reactie