Andijvie Stamppot 'Italian Style'

0 review
Proef deze traditionele stamppot met een Italiaanse twist!
Baktijd wordt geladen...
Andijvie Stamppot 'Italian Style'

Zin in een Hollandse stamppot, maar dan effe anders? Probeer dan eens deze andijvie stamppot ‘Italian style’. Vol vitamine, mineralen en gezonde vetten. Mamma mia!

  • Aantal porties: 2
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Keukenbenodigdheden: koekenpan, snijplank

Bereiding andijviestampot:

1. Was de zoete aardappels en snij ze, met schil en al, in grove stukken van ongeveer 2 bij 2 cm.
2. Doe ze in een pan met een klein laagje water of leg ze op een stoommandje en kook/stoom ze gaar totdat ze zacht genoeg zijn om in te prikken. Tevreden? Dan mag het vuur uit en kun je het deksel op de pan laten zitten zodat ze nog even doorgaren.
3. Snipper in de tussentijd de ui, snij/pers de knoflook fijn en snij de paprika en zongedroogde tomaten in reepjes.
4. Zet een koekenpan op hoog vuur en laat daarin de kokosolie smelten.
5. Fruit vervolgens de ui zachtjes totdat het een mooie, karamelachtige kleur heeft. Voeg dan de paprika en knoflook er aan toe en bak deze nog ongeveer 5 minuutjes mee.
6. Was de andijvie goed schoon met behulp van een vergiet en laat het even goed uitlekken.
7. Stamp de aardappels samen met de andijvie en roer daar de zongedroogde tomaatjes, en de gefruite uitjes, knoflook en paprika doorheen.
8. Om de stamppot smeuïg te maken kun je er wat olijfolie doorheen roeren. Breng het op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout.
9. Schep de stamppot op twee borden. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan tot ze goudbruin zijn en snij de verse basilicum fijn. Strooi zowel de pitjes als de basilicum over de borden en serveren maar! Buon appetito!

Variatie: In plaats van zoete aardappel kun je ook kiezen voor gewone aardappels. Probeer deze stamppot straks in de wintermaanden ook eens met boerenkool! Daar doe je je immuunsysteem een groot plezier mee!

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Zoek op ingrediënt en getagged met Pijnboompitten

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Pijnboompitten
De Notenshop
Waardering:
96% of 100

Vanaf 10,95

Pijnboompitten
Pijnboompitten
300 gram navul
Info
De voorraad wordt opgehaald
Special Price 10,95 Regular Price 11,95
 36,50/kg
500 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
18,95
 37,90/kg
1000 gram BV
Info
De voorraad wordt opgehaald
34,95
 34,95/kg
6000 gram emmer
Info
De voorraad wordt opgehaald
Geef een seintje
195,00
 32,50/kg
20000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
565,00
 28,25/kg
25000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
699,00
 27,96/kg
Gedroogde Tomaten
De Notenshop
Waardering:
90% of 100

Vanaf 2,50

Gedroogde tomaten
Gedroogde Tomaten
200 gram stazak
Info
De voorraad wordt opgehaald
2,50
 12,50/kg
10000 gram doos
Info
De voorraad wordt opgehaald
82,50
 8,25/kg
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml)
Bio
Kokosolie Extra Virgin Biologische (500 ml)
We're Nuts About
Waardering:
97% of 100
5,95