artikelen - € 0,00

U heeft niets in uw winkelwagen.

Subtotaal: € 0,00

Andijvie Stamppot 'Italian Style'

Geplaatst op 21 augustus 2016 door De Voedzaak | 0 reacties

Zin in een Hollandse stamppot, maar dan effe anders? Probeer dan eens deze andijvie stamppot ‘Italian style’. Vol vitamine, mineralen en gezonde vetten. Mamma mia!

Ingrediënten: (2 personen):

- 2 Zoete aardappels (totaal ong. 500 gram)
- 300 Gram rauwe andijvie
- 2 Uien
- 2 Teentjes knoflook
- 1 Paprika
- 50 Gram zongedroogde tomaatjes*
- 20 Gram pijnboompitjes*
- Een handje verse basilicum
- Zwarte peper en (Keltisch) zeezout*
- 1 Eetlepel extra vierge kokosolie (niet ontgeurd)*
- 1 Eetlepel extra vierge olijfolie

Bereiding:
1. Was de zoete aardappels en snij ze, met schil en al, in grove stukken van ongeveer 2 bij 2 cm. Doe ze in een pan met een klein laagje water of leg ze op een stoommandje en kook/stoom ze gaar totdat ze zacht genoeg zijn om in te prikken. Tevreden? Dan mag het vuur uit en kun je het deksel op de pan laten zitten zodat ze nog even doorgaren.
2. Snipper in de tussentijd de ui, snij/pers de knoflook fijn en snij de paprika en zongedroogde tomaten in reepjes. Zet een koekenpan op hoog vuur en laat daarin de kokosolie smelten. Fruit vervolgens de ui zachtjes totdat het een mooie, karamelachtige kleur heeft. Voeg dan de paprika en knoflook er aan toe en bak deze nog ongeveer 5 minuutjes mee.
3. Was de andijvie goed schoon met behulp van een vergiet en laat het even goed uitlekken. Stamp de aardappels samen met de andijvie en roer daar de zongedroogde tomaatjes, en de gefruite uitjes, knoflook en paprika doorheen. Om de stamppot smeuïg te maken kun je er wat olijfolie doorheen roeren. Breng het op smaak met wat peper en (Keltisch) zeezout.
4. Schep de stamppot op twee borden. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan tot ze goudbruin zijn en snij de verse basilicum fijn. Strooi zowel de pitjes als de basilicum over de borden en serveren maar! Buon appetito!
Variatie:
In plaats van zoete aardappel kun je ook kiezen voor gewone aardappels. Probeer deze stamppot straks in de wintermaanden ook eens met boerenkool! Daar doe je je immuunsysteem een groot plezier mee!


Over De Voedzaak

Arianne Bakkenes is, naast coach in de jeugdhulpverlening, ook voedingsdeskundige, holistisch lifestylecoach, blogger en een enorme liefhebber van eten. Ze heeft zelf ervaren wat natuurlijke, onbewerkte voeding met je gezondheid doet en wil dat graag aan iedereen verkondigen. Met haar onderneming De Voedzaak geeft ze workshops op het gebied van gezonde voeding en schrijft ze bloggs over de kracht van puur natuur. Een feestje, bedrijfsuitje, borrel of een andere gelegenheid? Arianne verzorgt graag de verantwoorde 'bites'. Al haar maaltijden en hapjes zijn glutenvrij, E-nummervrij, vrij van geraffineerde suikers en bevatten geen dierlijke producten.

Deel dit artikel
Geef een reactie