Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Aardbei cheesecake mousse met pistache ganache

5
(1)
Host jij binnenkort een dinner of heb je gewoon zin in een heerlijk dessert? Met dit recept zet je snel én gemakkelijk een ontzettend lekker nagerecht op tafel.
30 min.
Aardbei cheesecake mousse met pistache ganache

Aardbeien en pistache zijn een ideale combinatie en deze aardbei cheesecake mousse is geen uitzondering. Heerlijk romige en fruitige mousse gecombineerd met de zoetige en notige smaak van pistachenoten, a match made in heaven!

  • Aantal porties: 4-6
  • Bereidingstijd: 30 min. + 3 uur opstijven
  • Keukenbenodigdheden: keukenmixer, keukenmachine, spuitzak en glaasjes

Bereidingswijze

Pistache ganache bereiden

  1. Maal de pistachenoten in de keukenmachine fijn.
  2. Smelt de witte chocolade en slagroom in de magnetron in een magnetronbestendige kom.
  3. Voeg de pistachepoeder toe, roer goed door en laat even afkoelen.

Aardbei cheesecake bereiden

  1. Klop de slagroom op in een medium kom en laat afkoelen in de koelkast.
  2. Smelt de witte chocolade in de magnetron in een magnetronbestendige kom en laat even afkoelen.
  3. Klop in de kom van de keukenmixer de roomkaas, aardbeienpoeder, poedersuiker en vanille luchtig. Als de chocolade is afgekoeld, kun je deze ook toevoegen.
  4. Mix de helft van de opgeklopte slagroom door het mengsel en spatel dan de rest van de slagroom voorzichtig door het mengsel.
  5. Doe het in een spuitzak en spuit tot de helft van de glaasjes, doe er vervolgens een laagje ganache op en spuit de rest van de mousse er bovenop. 
  6. Laat opstijven in de koelkast en versier optioneel met verse aardbeien en stukjes pistache.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Dessert recepten en getagged met Vanille extract, Pistachenoten, poedersuiker

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie