American pancakes van zuurdesem starter

Dit recept is ideaal voor alle zuurdesem bakkers. Voor het bakken van zuurdesembrood heb je een starter nodig. Deze voed je elke dag en hierbij gooi je vaak een deel weg. Het deel wat je weggooit gebruik ik in dit recept om American pancakes te maken. Voor dit recept gebruikte ik extra fijn volkoren meel. Deze pancakes zijn ook ideaal als mealprep. Bewaar ze in de koelkast en verwarm ze in de ochtend kort in de magnetron.
- Aantal porties: 2
- Bereidingstijd: 20 min.
- Keukenbenodigdheden: Sauspan met deksel, garde, mengkom, koekenpan, opscheplepel, weegschaal.
Bereidingswijze
- Begin met het maken van de aardbeiencompote door alle ingrediënten samen in een sauspan te doen. Zet het vuur laag en bedek de pan met een deksel totdat de aardbeien ontdooid zijn. Laat het vervolgens ongeveer 10 minuten inkoken zonder deksel op de pan.
- Combineer 75 gram van je zuurdesem starter met het ei, de melk en de suiker, en meng het geheel met een garde. Voeg vervolgens de bloem, baksoda, bakpoeder en zout toe, en roer met de garde tot een glad beslag.
- Verwarm een pan op middelhoog vuur met boter of olijfolie. Schep met een opscheplepel het beslag in de pan en bak het gedurende 2 minuten aan elke kant, of totdat het goudbruin is aan beide zijden. Je haalt 6 american pancakes uit dit beslag.
- Serveer de pannenkoekjes met de aardbeien compote, vers fruit en eventueel noten.













Opmerkingen (0)