Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Zomerse barbecue salade met mango

2 reviews
Een lekker frisse BBQ salade, perfect voor het grillseizoen! Een goed gevulde salade met mango, puntpaprika's en macadamia noten.
Baktijd wordt geladen...
Zomerse barbecue salade met mango

Weer of geen weer, wanneer je deze salade met verse limoen, mango, paprika, macadamia's en chili op tafel zet is het meteen zomer! Speciaal voor iedereen die ook iets bijzonders naast de BBQ wil serveren. Door dezelfde dry rub kruiden in de vinaigrette te verwerken matched deze salade als vanzelf met de warme gerechten van de BBQ. 

De echte grill fanatics kunnen de mango, paprika en zelfs de sla eerst halveren en nog even op de BBQ roosteren voor mooie grillstrepen en een extra intense smaak. 

Vega tip: Gebruik de dry rub voor rund ook eens op gegrilde halloumi en geef er halve avocado’s van de BBQ bij voor een complete vegetarische barbecue maaltijd. 

Vervang een deel van de olie voor Griekse yoghurt en je hebt weer een totaal andere dressing die ook heerlijk is over een salade met bijvoorbeeld mais en tomaat of bij allerlei BBQ gerechten. 

  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 15 min.
  • Keukenbenodigdheden: citruspers en garde of vork

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de vinaigrette: Snipper de sjalot (als je die gebruikt) heel fijn. Meng de dry rub met honing, limoensap en sjalot. Voeg de olie in een dun straaltje toe en klop goed door elkaar tot een vinaigrette. Proef (met een blaadje sla) en voeg indien nodig meer limoensap, dry rub, olie of een snufje zout en chili flakes toe tot de vinaigrette helemaal naar je smaak is. 
  2. Schil de mango en snij de mango en paprika in repen of blokjes. Hak de macadamianoten grof. 
  3. Schik de slabladeren op een mooie schaal. Verdeel de mango, paprika, noten en de vinaigrette over de salade. Strooi naar wens verse munt of koriander over de salade of geef deze er apart bij. Natuurlijk heerlijk bij een zomerse BBQ! 

Tip: Deze salade is ook lekker met blokjes komkommer of avocado en met avocado-olie in plaats van milde olijfolie in de vinaigrette. Voor een maaltijdsalade kun je gekookte quinoa toevoegen. 

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bijgerechten, Salade recepten en getagged met mango, dry rub, puntpaprika

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Dry Rub Rund
De Notenshop

Vanaf 3,25

Rund Dry rub
Dry Rub Rund
300 gram pot
Info
De voorraad wordt opgehaald
3,25
 10,83/kg