Zoete aardappel - pompoentaart

1 review
Met deze herfsttopper wil je toch direct aan de slag? Een knapperige bodem en een heerlijke smeuïge vulling van pompoen en zoete aardappel. Dit wil je toch gelijk?
50 min. + 40 min. oventijd
Zoete aardappel - pompoentaart

Een echte herfsttopper dat is deze taart! Hier wil je toch mee aan de slag? Met een knapperige bodem en een smeuïge vulling van zoete aardappel en pompoen en een accent van pumpkin spice en vanille. Dit wil je!

  • Bakvorm 21 cm doorsnede
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Baktijd: 40 minuten

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de eieren en boter op kamertemperatuur zijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  3. Meng de melen samen met de kokospalmsuiker, zeezout en het bakpoeder.
  4. Voeg de roomboter en het water toe en mix goed door elkaar.
  5. Kneed tot een bal en wikkel in folie. Leg dit vervolgens een half uur in de koelkast.
  6. Schil de zoete aardappel en pompoen.
  7. Snijdt in blokjes en leg in een ovenschaal.
  8. Bak de groenten een half uur in de oven.
  9. Vet de bakvorm in.
  10. Haal de deegbal uit de koelkast.
  11. Bestuif het aanrecht met meel en rol de deegbal uit tot iets groter dan de bakvorm zodat je ook mooi de randen kan bekleden.
  12. Leg het deeg in de vorm en druk aan.
  13. Prik gaatjes in het deeg.
  14. Haal de groenten uit de oven en pureer samen met de boter.
  15. Voeg vervolgens alle andere ingrediënten voor de vulling toe.
  16. Giet de vulling op het deeg.
  17. Zet 40 minuten in de oven.
  18. Haal uit de oven en laat gaat afkoelen voor je kunt gaan genieten!
Dit bericht is geplaatst in: Recepten, Dessert recepten, Bakrecepten