Geniet van een momentje voor jezelf met een goed boek, een kop koffie of thee en met een heerlijke wortel-muffin. Vrij van gluten, lactose en geraffineerde suikers.

Wat heb je nodig?

  • 100 gr havermeel (vermaal havermout in de blender)
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 150 gr wortel
  • 2 eieren
  • 4 el honing (of een zoetmiddel naar keuze)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 100 gram walnoten
  • snuf zout
  • optioneel: 3 el rozijnen

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Mix in een kom de eieren samen met de honing en een snuf zout op de hoogste stand zeer luchtig. Dit duurt zo'n 2 minuten.
  3. Pureer de bananen, rasp de wortel en hak de walnoten grof. Zet dit even apart.
  4. Voeg het havermeel en het amandelmeel, samen met de koek- en speculaaskruiden en het bakpoeder toe aan het ei-mengsel en mix het geheel goed door elkaar.
  5. Voeg hierna de bananenpuree toe en mix wederom goed door.
  6. Spatel tot slot de walnoten en de wortel erdoor.
  7. Wil je rozijnen toevoegen? Laat deze 10 minuten wellen in lauw-warm water, giet af en dep droog voordat je deze aan het beslag toevoegt.
  8. Vul 12 muffinvormpjes met het mengsel, vul de vormpjes helemaal.
  9. Bak in de voorverwarmde oven in zo'n 20 minuten gaar en goudbruin. Kijk na 15 minuten even of de bovenkant niet te bruin wordt, is dit het geval, bak dan met aluminiumfolie erover verder.
  10. Je kunt controleren of ze gaar zijn als een sateprikker er droog uit komt.

Heerlijk met een kop kruidenthee!