20% korting op gebrande noten! Alleen 25 & 26 juli   |  OP = OP

Elke 2e pot Verse pindakaas bio met -50% korting! Klik hier!

Witte chocolade dubai aardbeien slof

0
(0)
Zin in een Dubai-slof vol pistache, witte chocolade en aardbeien? Bak deze overheerlijke slof met crunchy kadayif en scoor een echte wow-factor!
3 uur (inclusief rijstijd)
Witte chocolade dubai aardbeien slof

De Dubai-hype heeft zijn top gepasseerd, maar ik heb er toch een lekker bakrecept uit weten te halen. Deze taart bestaat uit vier elementen, maar hij is wel écht heerlijk: een sloffenbodem met pistachenotenspijs, een vulling van Dubai-chocoladerepen, een laag witte chocoladecrème en verse aardbeien. Je kunt ‘m maken als mini-slofjes of in één grote variant. Ik raad persoonlijk de grote versie aan.

  • Aantal porties: voor 6-8 personen
  • Bereidingstijd: 3 uur inclusief rijstijd
  • Keukenbenodigdheden: mengkommen, weegschaal, slof-bakvorm, spuitzak, handmixer, deegroller, liniaal

Bereidingswijze:

Sloffenbodem

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
  2. Meng de boter met beide soorten suiker en voeg het ei toe.
  3. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en kneed dit vervolgens door de botermassa.
  4. Kneed goed door, verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
  5. Zet de oven aan op 180 °C (boven- en onderwarmte).
  6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm.
  7. Vet de sloffenringen in, steek het deeg ermee uit en leg de ringen op een bakplaat.
  8. Knip een punt van de spuitzak en spuit de pistachespijs op het deeg, maar houd een randje vrij—het deeg rijst nog.
  9. Bak de sloffen ± 25 minuten. Let op: elke oven is anders, dus houd het tussendoor in de gaten. Ga je voor mini-slofjes? Bak ze dan 15-18 minuten.

Pistachespijs

  1. Hak de pistachenoten en amandelen fijn in een foodprocessor.
  2. Voeg de suiker toe en laat kort draaien zodat de oliën vrijkomen.
  3. Voeg nu het eitje toe en laat weer kort draaien.
  4. Je pistachespijs is bijna klaar: zet hem in de koelkast tot gebruik, of voeg meteen nog een eidooier toe en doe de spijs in een spuitzak. Klaar!

Witte-chocoladetopping

  1. Bereid de gele room volgens de verpakking en zet apart.
  2. Smelt de witte chocolade en zet ook apart.
  3. Klop de roomboter met een handmixer luchtig; de boter moet wittig worden.
  4. Schep er lepel voor lepel de gele room doorheen en klop kort door.
  5. Voeg de MonChou toe en klop die erdoorheen.
  6. Schep vervolgens lepel voor lepel de witte chocolade door de crème.
  7. Proef even: vind je ’m niet zoet genoeg 😉, voeg dan wat poedersuiker toe.
  8. Doe de crème in een spuitzak, leg kort in de koelkast en maak intussen de Dubai-vulling.

Dubai-vulling

  1. Meng de kadayifvulling met de pistachepasta.
  2. Verdeel dit over de afgekoelde sloffenbodem. Ik heb dit gewoon met twee lepeltjes in het midden geschept.

Decoratie

  1. Spuit speels toefjes van de witte chocoladetopping op de slof.
  2. Top af met verse aardbeien en strooi er fijngehakte pistachenootjes overheen.
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Bakrecepten, Gebak recepten en getagged met Chocolade, Pistachenoten, Aardbei

Opmerkingen (0)

Gebruikte ingrediënten
Pistachenoten gepeld ongebrand
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 13,50

Pistachenoten gepeld ongebrand
Pistachenoten gepeld ongebrand
Amandelen wit ongebrand
De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 7,25

Amandelen wit ongebrand
Amandelen wit ongebrand
Callebaut Chocolade druppels wit
Callebaut
Waardering:
97% of 100

Vanaf 9,95

Chocoladedruppels wit
Callebaut Chocolade druppels wit
Tarwebloem gebak (bio)
Bio
Tarwebloem gebak (bio)
De Notenshop
Waardering:
99% of 100

Vanaf 2,95

Tarwebloem gebak (bio)
Tarwebloem gebak (bio)
Bakpoeder
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 3,50

Bakpoeder
Bakpoeder
Roompoeder gele room
De Notenshop
Waardering:
97% of 100

Vanaf 2,95

Roompoeder gele room
Roompoeder gele room
Zeezout fijn
De Notenshop
Waardering:
94% of 100

Vanaf 1,25

Fijn zeezout
Zeezout fijn
Chocoladereep wit
De Notenshop
Waardering:
100% of 100
2,75
Kristalsuiker
De Notenshop
Waardering:
100% of 100

Vanaf 2,25

Kristalsuiker
Kristalsuiker
Pistachepasta vers 300 gram
De Notenshop
Waardering:
95% of 100
9,95
Kadayif geroosterd
De Notenshop
Waardering:
99% of 100

Vanaf 3,25

Kadayif geroosterd
Kadayif geroosterd
Chat with us