Witte chocolade dubai aardbeien slof
Zin in een Dubai-slof vol pistache, witte chocolade en aardbeien? Bak deze overheerlijke slof met crunchy kadayif en scoor een echte wow-factor!
3 uur (inclusief rijstijd)

De Dubai-hype heeft zijn top gepasseerd, maar ik heb er toch een lekker bakrecept uit weten te halen. Deze taart bestaat uit vier elementen, maar hij is wel écht heerlijk: een sloffenbodem met pistachenotenspijs, een vulling van Dubai-chocoladerepen, een laag witte chocoladecrème en verse aardbeien. Je kunt ‘m maken als mini-slofjes of in één grote variant. Ik raad persoonlijk de grote versie aan.
- Aantal porties: voor 6-8 personen
- Bereidingstijd: 3 uur inclusief rijstijd
- Keukenbenodigdheden: mengkommen, weegschaal, slof-bakvorm, spuitzak, handmixer, deegroller, liniaal
Bereidingswijze:
Sloffenbodem
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng de boter met beide soorten suiker en voeg het ei toe.
- Meng alle droge ingrediënten door elkaar en kneed dit vervolgens door de botermassa.
- Kneed goed door, verpak het deeg in huishoudfolie en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.
- Zet de oven aan op 180 °C (boven- en onderwarmte).
- Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 8 mm.
- Vet de sloffenringen in, steek het deeg ermee uit en leg de ringen op een bakplaat.
- Knip een punt van de spuitzak en spuit de pistachespijs op het deeg, maar houd een randje vrij—het deeg rijst nog.
- Bak de sloffen ± 25 minuten. Let op: elke oven is anders, dus houd het tussendoor in de gaten. Ga je voor mini-slofjes? Bak ze dan 15-18 minuten.
Pistachespijs
- Hak de pistachenoten en amandelen fijn in een foodprocessor.
- Voeg de suiker toe en laat kort draaien zodat de oliën vrijkomen.
- Voeg nu het eitje toe en laat weer kort draaien.
- Je pistachespijs is bijna klaar: zet hem in de koelkast tot gebruik, of voeg meteen nog een eidooier toe en doe de spijs in een spuitzak. Klaar!
Witte-chocoladetopping
- Bereid de gele room volgens de verpakking en zet apart.
- Smelt de witte chocolade en zet ook apart.
- Klop de roomboter met een handmixer luchtig; de boter moet wittig worden.
- Schep er lepel voor lepel de gele room doorheen en klop kort door.
- Voeg de MonChou toe en klop die erdoorheen.
- Schep vervolgens lepel voor lepel de witte chocolade door de crème.
- Proef even: vind je ’m niet zoet genoeg 😉, voeg dan wat poedersuiker toe.
- Doe de crème in een spuitzak, leg kort in de koelkast en maak intussen de Dubai-vulling.
Dubai-vulling
- Meng de kadayifvulling met de pistachepasta.
- Verdeel dit over de afgekoelde sloffenbodem. Ik heb dit gewoon met twee lepeltjes in het midden geschept.
Decoratie
- Spuit speels toefjes van de witte chocoladetopping op de slof.
- Top af met verse aardbeien en strooi er fijngehakte pistachenootjes overheen.
Opmerkingen (0)