Volkoren Bagels
Er gaat niets boven zelfgebakken brood! Bagels zijn super leuk om te maken!
Baktijd wordt geladen...

Wist je dat je ze eerst moet koken voordat je ze bakt? Met de bagelmix van de Notenshop als toppings zijn deze broodjes helemaal een feestje.
- Aantal porties: 10 bagels
- Bereidingstijd: 3 uur (incl. rijzen)
- Keukenbenodigdheden: Grote kom, mixer met deeghaken, bakplaat, oven en grote kookpan
Bereidingswijze
- Doe het water in een kom en voeg de gist erbij. Roer even en laat 10 minuutjes staan
- Doe de broodmix en zout in een keukenmachine met deeghaken en voeg het gistmengsel toe. Kneed tot een elastisch geheel ongeveer 5min. (kan ook met de handen)
- Stort het deeg in een ingevette kom en laat een uur rijzen
- Druk de lucht uit het deeg met je vingers en verdeel het deeg in 10 platte rondjes
- Maak in elk rondje een gat in het midden met je vinger, zorg dat het gat groot genoeg is
- Leg de bagels op een bakplaat met bakpapier en laat ze nog 45min. rijzen
- breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden
- kook de bagels 1-1,5 minuut en draai ze op de helft
- Leg ze weer op de bakplaat met bakpapier en strooi de bagelmix of sesamzaadjes over.
- Bak voor 20 minuutjes goudbruin!

Opmerkingen (0)