Black Friday Marathon: 5% korting op ALLES!

ACTIE: Chocolade cashewnoten melk 500 gram voor maar €3,50! Klik hier!

Black Friday Marathon: 15% korting op geselecteerde ongebrande noten! Klik hier!

Black Friday Marathon: 20% korting op geselecteerde muesli & granen! Klik hier!

Black Friday Marathon: 10% korting op alle kruidnoten & pepernoten! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: Pijnboompitten 300 gram met 30% korting! Klik hier!

Black Friday Marathon: 50% korting op 500 gram bananenchips! Klik hier!

Black Friday Marathon: Tot wel 80% korting op Sale-producten! Klik hier!

Black Friday Marathon: Chocolade pinda's melk 1kg voor €4,95! Klik hier!

Waanzinnige Woensdag: 25% korting op kokosolie geurloos (bio) 500 ml! Klik hier!

Vegetarische (milde) Massala curry met pompoen

4.1
(9)
Curry... wie houdt er niet van? Deze vegetarische massala curry laat je een geheel nieuwe kant van curry zien. Deze moet je geproefd hebben!
45 min. + 75 min. kooktijd
Vegetarische (milde) Massala curry met pompoen
  • Aantal porties: 4
  • Bereidingstijd: 45 min. + 1,5 uur kooktijd
  • Keukenbenodigdheden: een kom, bakpapier, bakplaat, wokpan

Bereidingswijze

  1. Meng de pompoen en aardappels in een kom met 1 eetlepel garam massala en paprikapoeder, de chilipoeder, kruidnagel en wat olijfolie.
  2. Leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
  3. Schuif in de oven voor ongeveer 10-15 minuten.
  4. Snijd de ui en de pepertjes in heel kleine stukjes.
  5. Verhit ruim olijfolie in een hoge pan of wok en fruit de uitjes en pepertjes kort met een beetje zout.
  6. Voeg dan de rest van alle kruiden en de suiker erbij, gevolgd door de fijngehakte knoflook en gember.
  7. Fruit 1 minuut met elkaar en voeg dan de tomatenpuree erbij. Dit is je currypasta.
  8. Blus af met ongeveer 200ml warm water en laat pruttelen.
  9. Haal de pompoen en aardappelstukjes uit de oven en schep voorzichtig bij in de pan. Schenk dan ook de kokosmelk erbij en laat samen op laag vuur pruttelen. Zorg dat alles onder ‘water’ staat, dus schenk zo nodig nog wat water bij.
  10. Laat zo ruim 1,5 uur staan, maar roer wel regelmatig door. Tot de saus wat is ingedikt en de pompoen en aardappels gaar zijn!
  11. Kook ondertussen de rijst volgens het pak en snijd de bosui in stukjes.

Je heerlijke curry voor ongeveer 4 personen is klaar!

Vegetarische (milde) Massala curry met pompoen
Dit bericht is geplaatst in Recepten, Hoofdgerecht recepten, Dieet en getagged met Kokosmelk, Gember

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie