Blauwe vanille ontbijttaartje

0 review
Maak van jouw ontbijt een feestje met deze overheerlijke taart! Ben je vegan, gluten- of lactosevrij? Dan is dit taartje ook perfect voor jou!
15 min. + 4 uur wachttijd
Blauwe vanille ontbijttaartje

Ontbijten met taart willen we allemaal en dat is met dit recept geen probleem. De toegankelijke smaak van vanille zorgt in dit taartje er voor dat iedereen het lust. De butterfly pea poeder geeft een leuk kleurtje en fleurt het taartje op. Butterfly pea poeder is een blauw poeder, gemaakt van kittelbloem. Kittelbloem is een tropische bloem die kenmerkend is aan zijn extreem blauwe kleur die hij van nature heeft. Juist deze blauwe kleur is hetgeen wat butterfly pea poeder zo populair maakt.

Het taartje bevat geen lactose, is glutenvrij en is door het gebruik van agar agar in plaats van gelatine geheel vegan. Agar agar wordt gemaakt van algen en is vier keer sterker dan gelatine. Perfect dus voor taartjes zoals deze!

  • Aantal porties: 1 persoon
  • Bereidingstijd: 15 minuten + 4 uur opstijven
  • Keukenbenodigdheden: bakvorm, blender, koelkast

Bereidingstijd

1. Bekleed het bakvormpje met bakpapier zodat het taartje straks niet aan de randen zal blijven plakken.
2. Ontpit de medjoul dadels en leg ze kort in warm water.
3. Je begint met het maken van de bodem. Mix de cashewnoten, cacaopoeder, havermout en medjoul dadels in de foodprocessor.
4. Verspreid het mengsel over de bodem van het bakvormpje. Verdeel het goed en druk aan. Zet dit in de koelkast terwijl je de yoghurt laag gaat maken.
5. Nu ga je aan de slag met de yoghurt laag. Hiervoor doe je de yoghurt, butterfly pea poeder, vanille uit de stokjes en de agavesiroop in de foodprocessor. Mix het tot een geheel.
6. Neem een steelpannetje en zet deze op het vuur. Doe in het pannetje het water en de agar agar. Breng dit zachtjes aan de kook en roer het goed door.
7. Wanneer het water met de agar agar aan het koken is, voeg je het yoghurt mengsel toe aan het water met de agar agar. Laat het zachtjes pruttelen en blijf goed doorroeren.
8. Neem het bakvormpje met de bodem uit de koelkast. Schenk het yoghurt mengsel hier overheen.
9. Zet het tenminste 4 uur in de koelkast zodat het taartje kan opstijven.
10. Garneer het taartje met aardbei en de chocolade rijstballen.

Dit bericht is geplaatst in: Bakrecepten, Taart recepten, Dieet

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie
Gebruikte ingrediënten
Ongebrande cashewnoten
Cashewnoten Ongebrand De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 4,25

Dadels Medjoul Superjumbo Premium
Dadels Medjoul Superjumbo Premium De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 6,95

Havermout
Havermout De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 1,75

Vanillestokjes in verpakking
Vanillestokjes (3 stuks) De Notenshop
Waardering:
89% of 100
10,95
Cacaopoeder
Cacaopoeder De Notenshop
Waardering:
95% of 100

Vanaf 3,50

Butterflea pea poeder
Butterfly Pea Poeder De Notenshop
Waardering:
93% of 100

Vanaf 8,95

Rijstballen met pure chocolade en zilveren kleur
Chocolade Rijstballen Puur Zilver De Notenshop
Waardering:
80% of 100

Vanaf 2,75