Vanaf €35,- gratis verzending in NL
Klanten geven ons gemiddeld een 9.5!
Producten om blij van te worden
Verse producten met zorg verpakt

Speculoos tiramisu

4.7
(3)
Klassieke Italiaanse tiramisu is natuurlijk heerlijk, maar heb je deze Speculoos Tiramisu al eens geprobeerd?
20 min. + 3 uur wachttijd
Speculoos tiramisu

Zeg maar rustig triple Speculoos Tiramisu, want we beginnen met een laag speculooskoekjes in koffie, daarbovenop een fluweelzachte opgeklopte mascarpone-room met speculoospasta en om het af te maken een laagje krokante speculooskruimels.

Aan iedereen is gedacht: Eten er kindjes mee die niet van koffie houden, dan kun je de espresso vervangen door (chocolade)melk en dit recept is met een kleine aanpassing ook nog eens makkelijk lactosevrij en vegan te maken. Het is goed voor te bereiden, makkelijk mee te nemen en leent zich voor allerlei feestdagen. Er is eigenlijk geen reden om deze Speculoos Tiramisu niet meteen te gaan maken! 

  • Aantal porties: 6
  • Bereidingstijd: 20 min. + 3 uur wachttijd
  • Keukenbenodigdheden: mixer of garde, bakspatel, rechthoekige schaal (0,7 L)

Bereidingswijze

  1. Zet alle ingrediënten klaar.
Ingrediënten

2. Verwarm de speculoospasta enkele seconden in de magnetron om het wat zachter te maken. Klop de mascarpone los met de speculoospasta.

Speculoospasta

3. Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel dit in drie delen door de mascarpone.

Mengsel

4. Dip de speculooskoekjes een-voor-een 5 seconden in de espresso en leg ze in een enkele laag over de bodem van de schaal. Snij de koekjes voor het dippen indien nodig bij zodat het precies past. Dit gaat het makkelijkste door rustig te “zagen” met een broodmes.

Laag speculooskoekjes

5. Verdeel een derde van de vulling over de koekjes. Strijk glad met behulp van een bakspatel of achterkant van een lepel.

Derde laag

6. Herhaal stap 4 en 5. Hou een paar koekjes apart voor de laatste stap.

Laatste laag

7. Eindig met een laag van de vulling. Dek de tiramisu af met vershoudfolie en zet tot gebruik (minimaal 3 uur) gekoeld weg.

Schaal koelen

8. Verkruimel een paar speculooskoekjes en verdeel deze vlak voor het serveren over de bovenkant. Schep de tiramisu op mooie bordjes en serveer direct. Genieten!

Eindresultaat

Vegan speculoos tiramisu, Halloween tiramisu en andere variaties

Halloween, Sinterklaas, Valentijnsdag of gewoon weekend: voor elke gelegenheid is er wel een passende variatie van deze heerlijke Speculoos Tiramisu te bedenken! Knip bijvoorbeeld hartjes uit papier en leg deze op de bovenkant van de Speculoos Tiramisu voordat je de koekkruimels erover strooit (verwijder het papier daarna met de punt van een mesje). Om een dessert in Sinterklaasthema te maken kun je de Speculoos Tiramisu extra versieren met strooigoed. En door halve speculooskoekjes in de Speculoos Tiramisu te steken kom je al snel in een spooky Halloweensfeer.

Wist je dat speculoos koekjes en speculoospasta van de meeste merken vegan zijn? Door de slagroom en mascarpone te vervangen door een plantaardige variant kun je met een kleine aanpassing deze Speculoos Tiramisu dus ook helemaal vegan maken! Mocht je geen vegan mascarpone kunnen vinden, dan kun je bijvoorbeeld een plantaardig alternatief voor roomkaas of vegan crème fraîche gebruiken.

Dit bericht is geplaatst in Recepten, Tussendoortjes recepten, Dessert recepten en getagged met suiker, slagroom

Opmerkingen (0)

Plaats een reactie